04 Temmuz 2018 11:48

Sarıgazi'de istismara tepki: Çocuklarımızı koruyamayan devlet suçlu

Sancaktepe Kadın İnisiyatifi'nin düzenlediği eylemde çocuk istismarına ve cinayetlerine karşı öfke öne çıkarken sorumlulara çağrı yapıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Osman DÜZGİDEN
İstanbul

İstanbul Sarıgazi’de yapılan eylemde çocuk cinayetlerine büyük öfke vardı. Eyleme katılan kadın işçiler, “Bu ‘Bir kerede ne olur?​’ diyen bir zihniyetin eseri. Çocuklarımızı koruyamayan devlet suçludur” dedi.

Sancaktepe Kadın İnisiyatifi tarafından düzenlenen eyleme çok sayıda kişi katıldı. Eylemde yapılan açıklamada 16 yıllık AKP iktidarı döneminde çocuk istismarının arttığı vurgulandı. Kimyasal hadım ve idam tartışmalarının da değerlendirildiği açıklamada, “İstismarları bunlar önleyemez. Cezalar ağırlaştırılmalıdır ancak eğitim başta olmak üzere her alanda insanlarımız bilimle, akılla yönetilmelidir. Bağnazlıkla, fetvalarla, gerici hurafelerle bu iş düzeltilemez. Çocuklarımız ailelerin ve devletin güvencesinde olmalıdır. Çocuklarımızı korumayan devlet suçludur. Çocuklarımızın istismara uğramaması, katledilmemesi için birleşelim” denildi.

‘HÜKÜMET BU CİNAYETLERİN SORUMLUSUDUR’

Eyleme katılan vatandaşlar Evrensel'e konuştu. Ev İşçisi Hanife Yıldız, “Yetkililer bıraksın artık palavra atmayı. Bu ‘Bir kerede ne olur?​’ diyen bir zihniyetin eseridir. İki çocuğum var diken üstündeyim, kime güveneceğimi bilmiyorum” dedi. Yine Ev İşçisi Ayla Erkoçak da yaşananların, uygulanan yanlış politikaların sonucu olduğunu söyledi: Nasıl bir kafa o güzelim Leyla’yı, Eylül’ü öldürüyor? Eğitim sistemini mahvettiler. Ensar Vakfındaki skandalın üstü örtülürse işte çocuk istismarlarının sonu gelmez.

Bir diğer Ev İşçisi Gülay Dinç de “Sabah bindiğim otobüste bile tacize uğruyorsam, korumasız ve savunmasız çocuklarımız büyük tehlike altında” dedi ve devam etti: Çocuklarımızın hayatı karartılmasın diye birlik olmalıyız. Örgütlü olmazsak, dayanışma içinde olmazsak bu cinayetleri durduramayız. Yasal ve hukuki düzenlemeler örgütlü güçle olur. Kadınlar olarak dayanışma halindeyiz. Eylül ve Leyla’nın katilleri hesap versin istiyoruz.

‘DEMEÇ YERİNE CAYDIRICI ÖNLEM İSTİYORUZ’

Tekstil işçiliği yapan Necla Serin de AKP iktidarı döneminde istismar ve cinayetlerin arttığını söyledi: Cami hocası bile istismar yaparsa varın siz ötekilerin neler yapacağını görün. Hakkımı bu hükümete de devlete de helal etmiyorum. Demeç vereceklerine caydırıcı önlem alsınlar, çocuklarımızı korusunlar.

İşçilik yapan Lalegül Demirok da endişeli olduklarını söyledi: Çocuklarımız korkudan bir yere gidemiyorlar. İşe gittiklerinde hep endişe ve kaygı içindeyiz. Okula bile güvenemez olduk. Komşuya güvenemez hale geldiysek bunda devletin de payı var. Seçim zamanı vaatlerde bulundular ama şimdi çıkıp niye çocuk istismarının önlenmesi, çocuk cinayetlerinin son bulması için bir araya gelip yasal düzenlemeleri yapmıyorlar?

ÖNCEKİ HABER

Mersin’de balık çiftliklerine tepki

SONRAKİ HABER

İktidar medyasında enflasyon sevinci: Rekor artıştan müjde çıkardılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa