03 Temmuz 2018 09:05

Busra el Şam’daki cihatçılar silahlarını teslim ediyor

Busra el Şam kentindeki silahlı gruplar kentte devam eden uzlaşma süreci bağlamında ağır silahlarını Suriye ordusuna teslim etmeye başladı.

Fotoğraf: VOA/Wikimedia Commons

Paylaş

Rusya el Youm Haber sitesi, Busra el Şam’deki silahlı grupların ağır silahlarını Suriye Ordusuna teslim etmeye başladıklarını yazdı.

Habere göre Doğu Dera kırsalında Busra el Şam kentindeki silahlı gruplar kentte devam eden uzlaşma süreci bağlamında ağır silahlarını Suriye ordusuna teslim etmeye başladı.

Suriye’nin resmi haber ajansı SANA, şimdiye kadar ordu birimlerinin silahlı gruplardan BMB arabaları, bir tank ve 160 kalibrelik havan topu teslim aldıklarını bildirdi. Kalan silahların tesliminin bugün tamamlanması bekleniyor.

Suriye ordusunun Dera kırsalını kontrol eden silahlı gruplara karşı askeri harekat başlatmasından iki hafta sonra Busra el Şam’daki militanlar silahlarını teslim etmeye başladılar.

Bu gelişmeler, Güney Suriye’de silahlı grupların kontrolü altındaki alanların Suriye ordusuna teslim edilmesini sağlamak için Rus yetkililer ve Güney Suriye’deki silahlı grupların temsilcileri arasında devam eden müzakereler eşliğinde yaşanıyor.

Öte yandan, Birleşmiş Milletler, iki haftadır artan çatışmaların bir sonucu olarak güneybatı Suriye’de evlerini terk etmek zorunda kalan Suriyelilerin sayısının 270 bine yükseldiğini söyledi.

Bu nedenle Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüşmek üzere bugün Moskova’ya gitti. Safadi pazartesi günü yaptığı açıklamada Moskova’da yapılacak Ürdün-Rus görüşmelerinin Güney Suriye’de ateşkesin sağlanması, sivillerin korunması ve insani yardımların ulaştırılmasına odaklanacağını söyledi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Modriç: Artık Türkiye maçını unutabiliriz

SONRAKİ HABER

Osmaniye Ticaret Odası'na silahlı saldırıda başkan yardımcısı öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...