02 Temmuz 2018 03:35
Son Güncellenme Tarihi: 02 Temmuz 2018 04:04

LeBron James, Los Angeles Lakers'a imza attı

NBA'de merakla beklenen transfer sezonu hızlı başladı. LeBron James, Los Angeles Lakers'la sözleşme imzaladı.

Arşiv

Fotoğraf: Erik Drost/Flickr (CC BY 2.0)

Paylaş

NBA'de sözleşmesi sona eren oyuncular için transfer dönemi başladı. Bu yazın en merakla beklenen kararı LeBron James'in Cleveland Cavaliers'ta kalıp kalmayacağıydı. Sözleşmesindeki 2018/19 opsiyonunu kullanmayan ve serbest kalan James, kariyerine Los Angeles Lakers'ta devam etme kararı aldı.

LeBron James, Los Angeles Lakers'la 4 yıllığına 153.3 milyon dolar karşılığında anlaştı. James'in sözleşmesinin 4. yılının opsiyonlu olduğu duyuruldu.

Kariyerinde 3 şampiyonluğu, 4 normal sezon MVP ödülü bulunan James, Cleveland Cavaliers'a instagram hesabından paylaştığı mesajla veda etti ve "4 harika sezon için teşekkürler Kuzeydoğu Ohio. Burası her zaman evim olacak" dedi. 2003'te 1.tur 1. sırada Cleveland tarafından seçilen James, 15 yıllık kariyerinin 11 senesini burada geçirdi. James, 2010 yılında Cavs'i terk ederek Miami Heat'e geçmiş ve burada 2 şampiyonluk kazanmıştı.

Los Angeles Lakers, James'in ardından Lance Stephenson ve Javale McGee ile de anlaşıldığını duyurdu. Kentavious Caldwell Pope'la da sözleşme yenilendi. James transferi sonrası gözler Lakers'ın Kawhi Leonard için yapmayı planladığı takasa geldi. Kadrosunda Julius Randle, Brandon Ingram, Kyle Kuzma, Lonzo Ball gibi genç yetenekleri barındıran Lakers'ın Leonard için bu isimlerden bazılarından vazgeçmesi gerekecek.

MİTHAT FABİAN SÖZMEN: 4 SORUDA LEBRON JAMES'İN LOS ANGELES LAKERS'A TRANSFERİ

PAUL GEORGE OKC'DE KALDI

LeBron James'le birlikte Los Angeles yolcusu olabileceği iddia edilen isimlerden Paul George'un, Oklahoma City Thunder'la 4 yıllığına 137 milyon dolar karşılığı anlaştığı açıklandı.

OKC Thunder, Jerami Grant'le de 3 yıllık bir kontrat imzalayacak. Grant, bu kontratın karşılığında 27 milyon dolar kazanacak.

George'un OKC Thunder'da kalması sonrası Los Angeles Lakers, gözünü DeMarcus Cousins'a dikti. LeBron James'i ikna edebilmek için yıldız isimleri kadrosuna katmaya çalışan Lakers'la birlikte New Orleans Pelicans da Cousins'ı kadrosunda tutmak istiyor.

DURANT SÖZLEŞME YENİLİYOR

Son 2 sezonun şampiyonu ve finaller MVP'si Kevin Durant'in Golden State Warriors'la 1+1 yıllık sözleşme imzalayacağı duyuruldu. Durant bu sözleşme karşılığı önümüzdeki sezon 30 milyon dolar, opsiyonlu yılındaysa 31.5 milyon dolar kazanabilecek.

DENVER'DAN, JOKIC'E MAKSİMUM KONTRAT

Denver Nuggets, genç pivotu Nikola Jokic'e maksimum kontrat önerdi. Jokic'in 5 yıllığına 148 milyon dolar kazanacağı kontrata 'Tamam' dediği belirtildi.

Denver, Will Barton'la da 4 yıllığına 54 milyon dolar karşılığında sözleşme yenileyecek.

PAUL, ROCKETS'LA ANLAŞTI

Şampiyonluk adaylarından Houston Rockets, 33 yaşındaki oyun kurucusu Chris Paul'le 4 yıllığına 160 milyon dolar karşılığında anlaştı.

Rockets'ın forveti Trevor Ariza'nın ise 1 yıllığına 15 milyon dolar karşılığında Phoenix Suns'la sözleşme imzalayacağı belirtildi.

DEANDRE JORDAN DALLAS'A DOĞRU

Los Angeles Clippers'ın pivotu DeAndre Jordan'ın daha önce kapısından döndüğü Dallas Mavericks'le anlaşmaya yakın olduğu duyuruldu. Mavs'le Jordan'ın 1 yıllık bir sözleşme imzalayacağı konuşuluyor.

ERSAN İLYASOVA, BUCKS'A DÖNÜYOR

Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısını Philadelphia 76'ers'ta geçiren Ersan İlyasova, 7 yıl formasını giydiği ilk takımı Milwaukee Bucks'la 3 yıllığına 21 milyon dolar karşılığında el sıkıştı.

GAY, SAN ANTONIO'DA KALIYOR

San Antonio Spurs'un 31 yaşındaki Rudy Gay'le bir yıllık sözleşme yenileyeceği duyuruldu. Gay, bu kontratla önümüzdeki yıl 10 milyon dolar kazanacak.

TIMBERWOLVES, BUTLER'A MAKSİMUM KONTRAT ÖNERECEK

Minnesota Timberwolves'un Jimmy Butler'a 4 yıllığına 110 milyon dolar kazanabileceği maksimum kontrat önereceği duyuruldu.

Wolves'un Derrick Rose'la 1 yıllığına anlaştığı belirtildi. Kariyeri sakatlık sorunları nedeniyle düşüşe geçen Rose, geçtiğimiz sezona Cleveland Cavaliers'ta başlamış, Utah Jazz'a takas edildikten sonra serbest bırakılmış ve T-Wolves'la anlaşmıştı.

MAAŞ SINIRI ARTIRILDI

Öte yandan NBA, takımların maaş sınırını da 101.86 milyon dolara yükseltti. NBA kurallarına göre takımlar, kadrolarındaki oyunculara ödediği maaşların toplamı 101.86 milyon doları aşarsa ceza ödemek zorunda. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Fas'ta Rif Hareketi destekçilerine polis saldırısı

SONRAKİ HABER

Rusya ve Hırvatistan çeyrek finale yükseldi, İspanya veda etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...