22 Haziran 2018 23:41

Akkapı halkı, Suriye politikasından rahatsız

Adana'nın Akkapı Mahallesi'nde seçimleri konuştuğumuz yurttaşlar, Türkiye'nin Suriye politikasına tepkili.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Seren ELATAŞ
Aydın YİĞİT
Adana

Adana’da Arap Alevi halkının yoğun yaşadığı Akkapı Mahallesi’ndeyiz. Hükümetin Suriye politikalarını konuştuğumuz mahalleliler, Türkiye’nin savaş politikalarının yanlış olduğunu, komşularla iyi geçinilmesi gerektiğini söylüyorlar. Büyük çoğunluğun CHP seçmeni olduğu mahallede, her aileden bir kişinin barajı aşması için HDP’ye oy vereceği söyleniyor.

Berberlik yapan Ali Çakarcı, Suriye politikası ile ilgili 4 milyona yakın Suriyeli mültecinin Türkiye’de yığılmasının kötü olduğunu savunarak “Ekonomik sıkıntılar arttı, düzen bozuldu. Yeni seçilecek hükümetin komşusuyla iyi ilişkiler geliştirmesi gerekir” dedi. Çakarcı şöyle devam etti: “Bu hükümetin Türkiye ekonomisine çok zararı oldu. İşsizlik çok.”

‘BARIŞ İÇİNDE YAŞAMAK İSTİYORUZ’

46 yaşındaki Güldemin Beslen terzi. Oyunu HDP’ye ve Muharem İnce’ye vereceğini ifade eden Beslen, “Mahallede gençlerin çoğu HDP’ye oy verecek” dedi. Suriye politikasının büyük bir yanlış olduğunu ifade eden Beslen, “Suriye’de kaos hakim. IŞİD, dışarıdan gelen güçler kışkırtmalar yaptılar. Suriyelileri dağıttılar. Böyle devam ederse Erdoğan gelirse tekrar sonumuz Suriye gibi olacak” diye konuştu.

Suriyeli mültecilerin Türkiye’de işsizliğe neden olduğunu düşünen Beslen’e politikaların belirleyicisinin Suriye halkı olup olmadığını sorduğumuzda “Suriyelilerde suç yok. Savaştan kaçıp geldiler. Büyük ülkeler halkı ezmek için anlaşmalar yaptı. Halk ortada kaldı” dedi. İşsizlikten yakınan Beslen, “Üniversiteliler işsiz, yandaşlar rahat yaşıyor. OHAL de halkın taleplerini bastırmak için var” dedi.

‘GEZİ’DEKİ GİBİ BİRLİK OLURSAK’

Hükümetin Alevilere yönelik vaatlerine inanmayan Beslen, “Çok şey söyleniyor ama çözüm yok. Barış içinde yaşamak istiyoruz, savaşı biz çıkartmadık. Bu topraklarda herkesin hakkı var” dedi. Birlik çağrısı yapan Beslen, “Gezi’deki ilk 3 gün gibi bileşilirse bunu başarabiliriz” dedi.

Ekonomideki kötü gidişatın tercihinde etkili olacağını ifade eden ismini vermek istemeyen bir çiftçi, borçlarını ödeyemez hale geldiklerini söyledi.

ÖNCEKİ HABER

Tamam de Fatih Grubu: Oylarımıza sahip çıkacağız

SONRAKİ HABER

Nakış işçileriyle buluşan Tüzel: ‘24 Haziran’da işimiz bitmeyecek'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...