20 Haziran 2018 14:10

Silopi'deki 'panzer' davasında olay yeri keşfi yine iptal edildi

Silopi’de 6 yaşındaki Furkan ve 7 yaşındaki Muhammed Yıldırım kardeşlerin ölümüne neden olan panzer kazasına ilişkin davada keşif, 2. kez iptal oldu.

Fotoğraflar: MA

Paylaş

Silopi’de Furkan (6) ve Muhammed Yıldırım (7) kardeşlerin ölümüne neden olan panzerle olay yerinde yapılması istenilen keşif, “Panzeri sürecek bilirkişi bulunamadı” gerekçesiyle ikinci kez iptal oldu.

Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Karşıyaka Mahallesi’nde, 3 Mayıs 2017 tarihinde gece eve çarparak uykudaki Muhammed (7) ve Furkan Yıldırım (6) kardeşlerin ölümüne neden olan Zırhlı Araç Sürücüsü Polis Ömer Yeğit ve onu görevlendiren amiri Murat Maden hakkında açılan davanın 3’üncü duruşması 19 Nisan tarihinde, Cizre 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülmüştü. Söz konusu duruşmada mahkeme heyeti, celse arasında yapılan keşif neticesinde bilirkişilerden istenilen hususların yeterince değerlendirilmediğini belirterek, 20 Haziran tarihinde (dün) olay yerinde yeniden keşif yapılması için karar vermişti.

‘PANZERİ SÜRECEK KİMSE BULUNAMADI’

Yıldırım kardeşlerin avukatlarından Hüseyin Kaçmaz, mahkeme mübaşiri ile yaptığı görüşmede, “Panzeri sürecek bir bilirkişi bulunamadı” iddiasıyla yapılması planlanan keşfin de iptal olduğunu aktardı. Davanın ilk duruşmasında istenilen keşfin geçersiz sayıldığını ve ikinci duruşmasında ise bilirkişinin mazeret bildirmesinden kaynaklı olay yerinde keşif yapılamadığını hatırlatan Kaçmaz, olayda kullanılan panzeri sürebilecek bilirkişinin büyük şehirlerden talep edileceğini belirtti. (Şırnak/MA)

ÖNCEKİ HABER

Pervin Buldan: AKP hükümetine 24 Haziran'da veda edeceğiz

SONRAKİ HABER

Soylu'nun tehditleri son bulmuyor: Baro hakkında gereğini yapacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...