10 Haziran 2018 07:56
Son Güncellenme Tarihi: 10 Haziran 2018 13:22

Danıştay üyesi, Muharrem İnce'yi hedef aldığı tweet'ini sildi

Danıştay Üyesi Aysel Demirel, Twitter hesabından, İnce'yi hedef aldı: Muharrem İnce zihniyetindekilerin yaşattıklarını unutmadık, unutmayacağız.

Twitter ekran görüntüsü

Paylaş

Danıştay Üyesi Aysel Demirel’in sosyal medya hesabından CHP’nin Cumhrubaşkanı Adayı Muharrem İnce’yi hedef alması yüksek yargı üyesinin tarafsızlığını yitirdiği eleştirilerine neden oldu. Tepkiler üzerine Demirel bu tweet'ini kaldırdı. 

Erdoğan tarafından 2014’te Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeliğine atanan, ardından da Danıştay üyesi olan Aysel Demirel, kişisel Twitter adresinden yaptığı paylaşımda, “Evet çok şükür başörtüsü mesele olmaktan çıkmıştır bugün gizlemeye çalıştığınız gerçek niyet ve çabalarınıza rağmen. Muharrem İnce zihniyetindekilerin yaşattıklarını unutmadık unutmayacağız” dedi.

Konunun tepkilere yol açmasının ardından Demirel bu tweet'ini kaldırdı. 

GENERAL DE ERDOĞAN’IN MUHARREM İNCE’Yİ ELEŞTİRDİĞİ KONUŞMASINI ALKIŞLAMIŞTI

İkinci Ordu Komutanı Metin Temel de Erdoğan’ı alkışlamış ve tepkilere neden olmuştu. CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisini eleştirdiği konuşmasını alkışlayan İkinci Ordu Komutanı Metin Temel’i  30 Ağustos’ta emekli edeceğini söylemişti. İnce, “Türk ordusunun generali misin, Ak Parti’nin il başkanı mısın? Herkes haddini bilecek, herkes kurallara uyacak. Herkes anayasaya, yasaya uyacak. Bir general öyle bir şey yapamaz. Onun apoletlerini sökeceğim” demişti.

YARGIÇLAR SENDİKASI: HUKUKÇU DURUŞU BU DEĞİLDİR

Yargıçlar Sendikası Başkanı Ayşe Sarısu Pehlivan Aysel Demirel’in İnce’yi hedef aldığı sonra da sildiği paylaşımı şöyle yorumladı:

“HSYK üyesi olarak atanmış bir kişinin kendisini o makama getirenleri iktidarda tutmak için canhıraş mücadele edildiğini görüyoruz. Ve yine görüyoruz ki hiçbir zaman yetkinlikleri ile elde edemeyecekleri makamlara gelenler, geldikler gibi gidecekleri korkusunu yaşayarak yaptıklarını silme saklanma telaşındalar. Sadece bir kişi de değiller. İstendiği kadar silsin, saklasın gerçeklerin üstü örtülemez. Gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkma gibi huyları vardır. Bir yargı üyesinin siyasi yorum yapmasını tabii ki doğru bulmuyorum, iktidarda hangi siyasi parti olursa olsun hukukçu duruşu bu değildir.

Hukuk sığınılacak bir limandır. Yandaşlara iş bulma yeri değildir. Hukuku içselleştirmiş, bir gün mutlaka ‘ben de hak aramak durumunda kalırsam nasıl bir yargıç önünde hak aramak isterim’ sorusuna verilecek cevabı; siyasetten uzak durmuş siyasi görüşünü işine karıştırmamış adalet, hak kavramlarının içini dolduracak bunu duruşuyla gösterecek, emir ve talimat almadan karar verecek, vicdani yetkin olmalı diyen bir yargı mensupları bu şekilde yazmaz.

Söz konusu tweeti atan Demirel’in içinde bulunduğu kurul, sürgünü eleştiren yazısı siyasi diye sendikamız üyesi hakkında soruşturma açmıştı. Bunların standardı yok. Din bile ölçü değil. Tam bir ‘millet iradesi’ şımarıklığı içindeler.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDP adayı Barış Atay: Sokağı meclise, meclisi sokağa taşıyacağız

SONRAKİ HABER

Erdoğan Demirören toprağa verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...