08 Haziran 2018 23:02

Adana'da HDP milletvekili adayları ve EMEP, saya işçileriyle buluştu

HDP Adana Milletvekili adayları,EMEP'in düzenlediği toplantılarda sayacılarla bir araya geldi: Bu seçimden güçlü çıkmazsak zorlu günler bizi bekliyor.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

HDP Adana Milletvekili adayları Emek Partisi Adana İl Örgütünün düzenlediği toplantılarda sayacılarla bir araya geldi. Milletvekili adayları Tülay Hatimoğulları ve Kemal Peköz ile Emek Partisi İl Başkanı Sevil Aracı Kazancılar çarşısının arka sokaklarında bulunan atölyelerde sayacıları tek tek gezerek destek istedi. Parça başı ücretle çalışan sayacılar adaylara çalışma koşullarını anlatarak çalışma koşullarının değiştirilmesini istedi. Çalışanların çoğunun sigortasız çalıştırıldığını anlatan bir sayacı “Sabah 8 akşam 10 çalışıyoruz. Biz olmazsak ayakkabı olmaz. Ama biz atölye dışında çalıştığımız için bu bize parça başı iş veren atölyeci tarafından görülmüyor” dedi. 

‘ÖRGÜTLENMEK İÇİN HDP’YE DESTEK OLUN’

HDP Adana Milletvekili Adayı Tülay Hatimoğulları, konuşmasına toplantıya katılan Suriyeli mülteci işçileri selamlayarak başladı. 24 Haziran’da baskın seçimle karşı karşıya olduklarını dile getiren Hatimoğulları, emek mücadelesini daha da büyütebilmek, örgütlenebilmek için OHAL’e hayır, tek adam rejimine dur demek gerektiğini ifade etti. Bunun için asgari düzeyde demokrasinin yaşaması gerektiğini ifade eden Hatimoğulları, “Biz HDP olarak bugüne kadar işçilerin gerek Adana’da gerek Türkiye’nin çeşitli yerlerinde yanında nasıl olduysak işçilerin mücadelesini büyütmek için HDP’ye destek olmalıyız” dedi. Ekonomideki sorunlardan bahseden Hatimoğulları, “Bizleri bu hale getiren tek başına iktidar değil, bu bir sistem sorunudur. Ancak çok sayıda özelleştirmeyi bu iktidar yaptı. Gerek yurt içinde gerek yurt dışındaki sermayeye kaynakları bu iktidar sattı” dedi. 

‘ÇÖZÜM İŞÇİLERİN ELİNDE’

HDP Adana Milletvekili Adayı Kemal Peköz, çözümün işçilerin kendisinde olduğunu belirterek  “Siz mücadele edeceksiniz. Biz de yanınızda duracağız” dedi. Saya işçilerinin mücadelesini gazetemizden takip ettiklerini dile getiren Peköz, “Sizin durumunuzu değerlendirerek seçimde nasıl bir tavır alacağınızı kestiriyoruz. Sizin de bir şekilde eşiniz, dostunuzla çalışma yaşamınızda insanlara buluşup emeğin ezilmemesi için çalışmanız gerekiyor. İnsanca yaşanır bir dünya için mücadele etmek gerekir. 24 Haziran’da bu görevimizi yapalım” dedi. HDP’nin baraj sorunu olmadığını dile getiren Peköz, ancak sandıkların taşınması ve çeşitli baskıları bertaraf etmek için yüzde 10’dan daha fazlasını sağlamak gerektiğini söyledi. 

'GÜÇLÜ BİR MUHALEFET İÇİN HDP BARAJI AŞMALI’

HDP adayları iki ayrı noktada işçilerle toplantı yaptı. Bu toplantılarda işçilere seslenen Emek Partisi Adana İl Başkanı Sevil Aracı, işçinin siyasete müdahale etmesinin önemli olduğunu belirterek tek adam yönetiminin işçiler için açlık, yoksulluk, grev yasakları anlamına geldiğini ifade etti. Bu seçimden iktidarın güçlü çıkmasının emekçiler açısından daha zorlu koşullara dönüş anlamına geldiğini ifade eden Aracı, “EMEP olarak diktatörlük heveslerine karşı güçlü bir muhalefetin ortaya çıkması için HDP’nin barajı aşmasını önemsiyoruz. Ne kadar zor koşullarda çalışıldığını sizler yaşıyorsunuz. Çalışma koşullarınızın daha iyi olması için eylem yaptınız. Burada kim kimin yanında görmüş olduk. En güzeli mülteci işçilerle birlikte hareket ettiniz.  Güzel bir ülke işçiler sınıf kardeşliğini ördükleri ölçüde kurulur. EMEP olarak saya işçileri ile birlikte olmaya çalışıyoruz. HDP’ye destek vermek bu gün çok önemli. HDP’ye barajı aştıralım ki daha rahat nefes alalım” dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tiyatrocu Iraz Yöntem yazdı: Bu sezon ‘TAMAM''...

SONRAKİ HABER

Seçimin nabzı: Cumhur İttifakı Ankara Etimesgut’ta kan kaybediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...