31 Mayıs 2018 08:49
Son Güncellenme Tarihi: 01 Haziran 2018 08:08

MESAM'da kayyımın ihraç ettiği Arif Sağ ekibi seçimi kazandı

İhraç edilen Arif Sağ ve ekibi, MESAM'ın Olağanüstü Genel Kurulunda divan seçiminin ardından verilen yönergenin kabul edilmesiyle genel kurula döndü.

Fotoğraf: Cansu Pişkin/EVRENSEL

Paylaş

Kayyım atanan Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliğinin (MESAM) 9. Olağanüstü Genel Kurulu yapıldı.Coşkun Sabah ve ekibinin kurulu terk ettiği seçimlerde Arif Sağ ve ekibi seçildi. Seçimlerde Arif Sağ 328, Cahit Berkay 366 oy alarak seçimden galip ayrıldılar.

Arif Sağ ve ekibinin görevden alınarak yerine Coşkun Sabah'ın başını çektiği bir kayyum yönetiminin atanmasının ardından Sağ ve ekibinden 30 kişi Haysiyet Kurulu'na gönderilmişti. Ancak Genel Kurul’a bir gün kala, kurula sevk edilen isimler, üyelikleri iptal edilerek ihraç edildi. 
 
Dün ilk olarak divan seçimini kazanan kayyum karşıtı sanatçılar, Arif Sağ, Cahit Berkay, Ali Haydar Timisi, Metin Karataş ve Ali Rıza Binboğa’nın da olduğu otuza yakın ismin MESAM üyeliklerinin geri verilmesi için verilen yönergeyi oylamaya sundu. Yüzde 62 oyla üyelikleri geri verilen Arif Sağ ve ekibi,  Yönetim Kurulu oylamasının sonunda yeniden yönetime geçti. 

ÜYELERDEN SABAH'A TEPKİ

MESAM'ın Kayyım Başkanı Coşkun Sabah, divan seçilmeden önce konuşma yaptı. Üyeler, Sabah'ın divan seçimi öncesinde konuşmasının usule uygun olmadığını belirterek tepki gösterdi.

DİVAN ÜYELERİNDEN ATILAN ÜYELER İÇİN YÖNERGE

Divana seçilen üyeler kayyımın attığı üyelerin geri alınabilmesi yönünde yönerge verdi. Yönerge yüzde 62 oyla kabul edildi. İhraç edilen üyeler genel kurula geri döndü.

MUHABİRİMİZ SALONA ALINMADI

Güvenlik görevlileri salonda basın mensupları olmasına rağmen Muhabirimiz Cansu Pişkin'le, Mezopotamya Ajansı muhabirini, "Basına kapalı etkinlik" gerekçesini öne sürerek salona almadı. İçerideki basın mensuplarının fotoğraflarının gösterilmesi üzerine ise bu fotoğrafların MESAM'ın kendi basın çalışanları tarafından çekildiği öne sürüldü.

‘HERKESE KAPIMIZ AÇIK’

Seçimlerden sonra Evrensel'e açıklamalarda bulunan Ali Haydar Timisi, “MESAM Genel Kurulu sanata kayyım atanamayacağını göstermiştir” dedi. MESAM üyelerini görüş ayrımı yapmaksızın kucakladıklarını dile getiren Timisi, “Genel kurula yoğun bir katılım oldu. Hepsine çok teşekkür ederiz. Kafasında en ufak soru işareti olan üyelerimiz varsa kapımız onlara açık, istedikleri zaman gelebilirler. Gecici yönetim kurulunun asılsız iddialarını üyelerimize açıklamak boynumuzun borcu. Üyelerimizi MESAM’a sahip çıkmaya devam etsinler” şeklinde konuştu. 

OY DAĞILIMI

1- A. Cahit Berkay

2- Arif Sağ

3- Ali Haydar Timisi

4- Elif Nun İçelli

5- Metin Karataş

6- Ali Rıza Binboğa

7- Celal Ulusu

8- Ali Yavuz

9- Ali Rıza Erdoğan

10- Ahmet Can Akyol

11- Faruk Demir 

KAYYIMCILARDAN BASIN AÇIKLAMASI

Coşkun Sabah başkanlığında salonu terk eden geçici yönetim basın açıklaması yaptı. İhraç edilen isimlerin geri gelmesi ile ilgili oylama yapılmasının hukuka aykırı olduğunu söyleyen Recep Ergül, “Sayın Arif Sağ ve 11 kişi Haysiyet Kurulu tarafından ihraç edildiler. Haysiyet Kurulu kararları yargıya açıktır. Arkadaşların yargıya başvurup tedbir kararı almaları mümkündü ancak Genel Kurul Haysiyet Kurulu kararlarını iptal edemez. Gücü eline geçiren burada her türlü hukuksuzluğu yapıyor. Bir diğer konu 116 sahte üye tespit edildi. Bu sahte 116 üyeyi tekrar içeri alıyorlar. Biz bu hukuksuzluğa meydan vermemek için ve aynı zamanda burada çıkabilecek olayların da önüne geçmek için topluca yaklaşık 350 kişi olarak bu genel kurulu terk ediyoruz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDP Van Milletvekili Nadir Yıldırım hakkında fezleke

SONRAKİ HABER

Doğu Perinçek: Bizim ikinci tura kalacağımız kesin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...