29 Mayıs 2018 00:46

Kamu işyerinde mini bir seçim anketi

Kayseri'de işyerinde geçtimiz seçimlerde de mini anket yapan kamu işçisi, önümüzdeki seçimlerde arkadaşlarının oylarının ne yönde olacağını yazdı.

Fotoğraf: Unsplash

Paylaş

Kamu işçisi
Kayseri

Merhaba Evrensel gazetesi okurları... Kayseri’den bir işyerinde seçimlere yönelik yaptığım mini bir ‘anket’ çalışmasını paylaşmak istedim. 35 işçinin çalıştığı bir işyerinde ankete katılanların yaş aralığı 29 ile 40. Ankete katılanlar daha önce özel sektörde çeşitli yerlerde ve organize sanayi bölgesinde büyük fabrikalarda işçilik yapan kişiler.

Şimdi ise bir kamu işyerinde çalışıyorlar. Ankete katılanlar yaklaşık 10 yıldır benim de çalıştığım bir kamu iş yerinde işçilik yapıyorlar. Hepsi meslek lisesi ya da meslek yüksek okulu mezunu olarak işe başlayanlar.

Fakat benim burada ortaya koymak istediğim tablo işe başlamaları bu hükümet döneminde oldu. Hepsi de AKP Hükümetinden bir şekilde bir “torpil” bulup işe girdiler. Hepsi de işe girmelerinin bu hükümet döneminde olduğu için AKP’ye bir borçlarının olduğunu belirterek AKP’ye oy verdiğini söylüyorlardı. Fakat son yapılan referandumda bu tablo değişti. 35 işçinin yaklaşık 20’si hayır oyu kullandığını söylemişti.

Referandumda hayır oyu kullanan işçilerden biri, “Eğer bu seçimde AKP, tek başına iktidar olursa, bundan sonra tek parti adı altında diktatörlüğünü ilan eder. Ülkemin geleceği ve çocuklarımın geleceği için bu seçimlerde bunu durdurmak lazım. Bunun için de Muharrem İnce’ye vereceğim” dedi.

Referandumda evet oyu kullandığını belirten başka bir işçi, “Evet oyunu ‘AKP’ye evet’ dediğim için kullandım! Evet oyunun aslında tek adamlığa ve başkanlığa hizmet ettiğini bilseydim vermezdim. Ülkenin geleceği için tek adamlık kötü bir seçenek olur. Bunun için parlamentoyu savunan Meral Akşener’e vereceğim” dedi. Referandumda “evet” oyu verenlerden 5’i ise bu seçimde Muharrem İnce’ye oy vereceğini söylüyor.

Hemen hemen hepsinin ortak görüşü “Şimdiye kadar verdik, ülke her geçen gün kötüye gidiyor. Ekonomik durum hiç iç açıcı değil. Artık dur dememiz gerekiyor” diyorlar. Adaylar arasında ilgilerini çekenin ise Meral Akşener ve Muharrem İnce olduğunu söyleyebilirim. Çünkü işçi arkadaşlardan 15’i Meral Akşener’i, 10’u da Muharrem İnce’yi destekleyeceğini söylüyor.

Geri kalan da AKP’ye devam edeceğini söylüyor, “Hâlâ en iyisi AKP” diyor.

Yapmış olduğum bu mini anket çerçevesinde gördüğüm üzerinden, ülke genelinde bir değişimin olacağını söylemek isterim.

Teşekkürler…

ÖNCEKİ HABER

Birleşmek için doğru yol, tabanda örgütlenmek!

SONRAKİ HABER

Kemal Kılıçdaroğlu: HDP'nin barajı aşması lazım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...