Avcılar'da ‘TAMAM’ diyenlere polis saldırdı

İstanbul Avcılar’da ‘TAMAM’ eylemi yapanlara polis saldırdı, gençleri tekmelerle darbeden polis çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

09 Mayıs 2018 17:04
Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Milletimiz tamam derse çekiliriz" açıklaması üzerine Avcılar'da açıklama yapmak isteyen Avcılar Gençlik Meclisinin eylemine polis saldırdı. Yurttaşları darbeden polis çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Avcılar Marmara Caddesi girişinde bir araya gelen Avcılar Gençlik Meclisi, “TAMAM” yazılı pankart arkasında toplanarak Deprem Anıtı önüne yürümek istedi. Ancak polis yürüyüşe izin vermeyerek, kitleden slogansız ve pankartsız bir şekilde anıta yürümesini istedi.

Gençlik Meclisi üyeleri ve çevreden katılan yurttaşlar neden “TAMAM” dediklerini anlatan konuşmalar yaptı, hep birlikte “TAMAM” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekleyen gençlerin sataşması üzerine polis eylemin bitirilmesini istedi. Gençlerin eylemi bitirmek istememesi üzerine polis çok sert müdahalede bulundu.

Eyleme saldıran polis, gazetemiz muhabirinin çekimine de müdahale ederek saldırı anının daha fazla kaydedilmesini engelledi.

Tekmelerle gençleri darbettiği görülen polis çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

GÖZALTINA ALINANLAR SERBEST BIRAKILDI

Gözaltına alınan 7 kişiden Halkevleri üyesi 1 kişi araması olduğu gerekçesiyle Vatan caddesindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Aralarında Eğitim Sen ve PSAKD üyelerinin de bulunduğu 6 kişi ise Avcılar Merkez Karakolunda tutuldu. 10 Mayıs Perşembe günü Küçükmece Adliyesine çıkarılan 6 kişi savcı tarafından ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Küçükmece'de serbest bırakılanlar 'TAMAM' pankartı açtı. Araması olan Halkevleri üyesi ise Çağlayan Adliyesinden telefonuna el konularak serbest bırakıldı. (İstanbul/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Erdoğan-İnce görüşmesi sona erdi

SONRAKİ HABER

AKP üniversitenin iradesini tanımadı: Mücadele burada bitmeyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...