İzmir Büyükşehir’de kamu sendikalarının TİS eylemleri devam ediyor

Tıkanan TİS’le ilgili açıklama yapan 4 kamu sendikası İzmir Büyükşehir Belediyesi taleplerini kabul edene kadar eylemlerini sürdüreceklerini dile geti

26 Nisan 2018 11:38
Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan 6 bin kamu emekçisini ilgilendiren toplu iş sözleşmesinin tıkanması üzerine büyükşehirde örgütlü farklı konfederasyonlara bağlı 4 sendika bir kez daha açıklama yaptı.

Tüm Yerel Sen, Tüm Bel Sen, Türk Yerel Hizmet Sen ve Bem Bir Sen’in çağrısı ile İZSU binası önünde toplanan belediye emekçileri ‘Sadaka Değil Toplu Sözleşme’ pankartının arkasında başkanlık girişini doğru yürüdü. Eylemde sık sık ‘Aziz Başkan Bakiyemiz Yetersiz’, ‘Birleşe Birleşe Kazanacağız’ ve ‘İş Ekmek Yoksa Barış Da Yok’ sloganları atıldı. Toplu sözleşmeleri süren Belediye İş ve DİSK üyeleri de eyleme katıldı.

31 BELEDİYEDE 29. SIRADAYIZ

4 sendika yöneticinin ortak olarak okuduğu açıklamada İzmir Büyükşehir Belediyesi emekçilerinin mali haklar açısından 31 belediye içinde 29. sırada olduğu bilgisi verilirken “Devasa bütçesi olan bir kurumun icraatçıları olarak bizler, idarenin bir an önce emekçileri görmezden gelen tavrından vazgeçmesini bekliyoruz. Bugün burada haklı ve meşru taleplerimizi içeren toplu sözleşme taslağımızı idareye bir kez daha sunuyoruz. Taleplerimizin görmezden gelinmesi durumunda İzmir Büyükşehir Belediyesi Emekçileri olarak fiili ve meşru bir mücadele alanı yaratarak taleplerimizin yerine getirilmesinde her türlü eylemi ortaya koyacağımızı ilan ediyoruz” dedi.

SENDİKALARIN ORTAK TALEPLERİ

Belediye emekçilerin ortak talepleri arasında ulaşım kartının verilmesi, yemek hakkından  bütün belediye çalışanlarının faydalanması, iyileştirme ücretinin arttırılması, kreş hakkı, milli ve dini bayramlarda ve 1 Mayıs’ta 1000 TL ikramiye, giyecek, eğitim yardımı ve belediye otoparklarından ücretsiz yararlanma bulunuyor. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Bakırköy’de konfederasyonlardan ortak 1 Mayıs kutlaması

SONRAKİ HABER

Gazi'de ülkücü kavgası: Kampüste silah sesleri yükseldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...