Hacettepe Üniversitesinde Kuir Araştırmaları Topluluğuna saldırı

Hacettepe Üniversitesi Beytepe kampüsünde stant açan Kuir Araştırmaları Topluluğu üyelerine 15 kişilik bir grup polis eşliğinde saldırdı.

25 Nisan 2018 08:45
Paylaş

Hacettepe Üniversitesi Kuir Araştırmaları Topluluğunun üniversite yönetiminden izin alarak açtığı standa 10-15 kişilik bir grup polis eşliğinde saldırdı. Polis, izinli olmasına rağmen Valilik kararını gerekçe göstererek standı kapattı.

Hacettepe Üniversitesi Kuir Araştırmaları Topluluğu standı izin alınarak açılmasına rağmen polis saldırısıyla kapatıldı. Beytepe Kampüsünde gerçekleşen olayda topluluğun tanıtımı için stant açan öğrencilerin yanına polis eşliğinde 10-15 kişilik bir grup geldi. Topluluk üyelerinin üzerine yürüyen grup ile tartışma yaşanırken polis “okulun polisi” olduğunu söyleyerek okul yönetimi tarafından izinli olmasına rağmen Valilik kararı olduğunu ileri sürdü. Polis, yasal olmadığı gerekçesiyle stantta bulunan Kaos GL materyallerini ve bayrakları topladı. Bu esnada okulun güvenliği de topluluk üyelerinin çevresini sararak standın arkasına geçmelerini istedi. Standa yönelik saldırıda bulunan grubun standda bulunanların fotoğraflarını ve videolarını çekmeye çalışması okul yönetimi tarafından engellenmeye çalışıldı.

Güvenlik görevlileri saldırıya uğrayan Kuir Araştırmaları Topluluğunu da "Herhangi bir yerde video veya fotoğraf paylaşırsanız herkes hakkında tutanak tutulur” diyerek tehdit etti. (Ankara/EVRENSEL)

 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

3. Alan Kurdi Mülteci Çalıştayı'nda 'Yerel Yönetimler' konuşulacak

SONRAKİ HABER

Dünya Muhammed Salah'ı konuşuyor: Altın Top'a göz kırptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...