16 Nisan 2018 17:17

İşten atılan Ege Üniversitesi işçileri kendilerini ihbar etti!

KHK düzenlemesinin ardından güvenlik soruşturmaları bahanesiyle kadro verilmeyen Ege Üniversitesi işçileri kendileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Paylaş

Kadroyu geçmeyi beklerken haklarında yürütülen güvenlik soruşturmaları ileri sürülerek işten çıkarılan Ege Üniversitesi işçileri adliyeye giderek kendileri hakkında suç duyurusunda bulundular ve “madem suçluyuz bizi yargılayın” dediler. 

Ege Üniversitesi'nde kadro süreci ile birlikte güvenlik ve arşiv soruşturmalarına takıldıkları iddia edilerek işten çıkarılan Genel İş üyesi taşeron işçilerin başlatmış olduğu oturma eylemi her sabah rektörlük karşısında devam ediyor. 

İşçileri bugün kadro başvuruları kabul edilmeyen Genel İş üyesi İZBAN taşeron temizlik işçileri ile SES Genel Merkez yöneticileri, İzmir Şube yöneticileri ve Ege Üniversitesi işyeri temsilcileri ziyaret etti ve desteklerini dile getirdi.

'HAKKIMIZDA SORUŞTURMA VAR MI?'

İşçiler, öğlen oturma eylemini bitirdikten sonra  durumlarına dikkat çekmek için adliyeye giderek kendileri hakkında suç duyurusunda bulundular. Hazırladıkları dilekçeleri savcılığa veren işçiler içeriklerini bilmedikleri güvenlik ve arşiv soruşturmalarından dolayı işten çıkarıldıklarını belirttiler. 

Haklarında başlatılmış bir adli soruşturma olup olmadığını bilgisini isteyen işçiler, işlemiş oldukları bir suç varsa yargılanmak istediklerini de eklediler. Savcı ise başvuruları inceleyerek işçilerin dilekçelerine cevap vereceğini dile getirdi. (İzmir/EVRENSEL)

 {{350018}}

ÖNCEKİ HABER

Aliağa gemi sökümde iş kazası

SONRAKİ HABER

Hakan Atilla davası bir kez daha ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...