15 Nisan 2018 16:48

Kurulmak istenen çöp tesisi alanında piknik yaptılar

Yerel Halk Platformu ve Kocaeli Akademik Odalar Birliği, İzmit Umuttepe’de yapılması planlanan çöp yakma tesisi alanında piknik yaptı.

Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Umuttepe’ye yapmayı planladığı Evsel Katı Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi'ne, Kocaeli Akademik Odalar Birliği (KOAB) ve Yerel Halk Platformunun çağrısıyla piknik yapılarak tepki gösterildi.

Umuttepe Ormanları Ayvazca Mevkiinde piknik yaparak tesisin yapılmasını istemeyen vatandaşlar, burada bir yandan pikniğini yaptı, bir yandan görüşlerini ifade etti. Pikniğe, KOAB'ın içinde yer alan oda, sendika ve meslek örgütü üye ve yöneticilerinin yanı sıra, CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, CHP, EMEP, SYKP, ÖDP ve Halkevleri üyeleri katıldı.

'BIRAKSINLAR HAYVANLARIMIZLA ÖZGÜRCE YAŞAYALIM'

Yöre halkı tarafından hazırlanan mangalda etini pişiren piknikçiler, burada gençlerin açtığı müzikle oyunlar da oynadı. KOAB üyelerinin konuşmasının yanı sıra Kocaeli Avcılar Derneği üyelerinden Emre Özkan, alanda sadece ağaç ve suyun varlığından bahsedildiğini belirterek, "Bu alanda binlerce yaban hayvanı yaşıyor. Yapılan hizmete karşı değiliz ama doğru alan burası değil. Buraya çöp fabrikası yapılırsa sadece ormana, suya değil, binlerce hayvana da zarar gelecek. Yaban hayvanları yaşayacak bir orman bulamazsa yerleşim yerlerine inecek. Bıraksınlar biz domuzlarımızla, tilkilerimizle, yılanlarımızla özgürce ormanda yaşayalım" dedi.

'BENİM HAYVANIMI, TOPRAĞIMI ETKİLEYECEK'

Daha sonra sözü Çoban Sinan aldı. Bölgede çobanlık yaptığını ve alana koyunları ile geldiğini belirten Çoban Sinan, "Çöp fabrikası benim hayvanımı, koyunumu, toprağımı etkileyecek. Bu tesisin burada yapılmasını istemiyorum" diye konuştu. Geredeli Mahalle Muhtarı İbrahim Özkul ise, "Yetkililer kesinlikle bizi düşünmüyor. Biz bu bölgede tarımcılık yapıyoruz. Buraya yapılacak Çöp Fabrikası bizi ekmeğimizden eder. Bölge halkı olarak bunu istemiyoruz" ifadelerini kullandı. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'İzmirli hekimler AKP'ye karşı odalarına sahip çıktı'

SONRAKİ HABER

Çakırözer: Tacize karşı çıkmanın OHAL ile ne ilgisi var?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...