'Okul yoluna trafik lambası ve yaya geçidi istiyoruz'

Bahçelievler Mustafa Kemal ilk ve ortaokulu öğrencileri ve aileleri, okul yolundaki trafiğin düzenlenmesiyle ilgili mücadelelerini sürdürüyor.

11 Nisan 2018 13:06
Paylaş

İstanbul Bahçelievler'deki Mustafa Kemal ilk ve ortaokulunda okuyan öğrenciler ve aileleri, okul yoluna trafik lambası ve yaya geçidi yapılmasıyla ilgili mücadelelerini sürdürüyor. Cumhuriyet Mahallesi Sakıp Sabancı Caddesi üzerindeki yoğun trafik nedeniyle okula gittikleri her gün canlarını tehlikeye attıklarını söyleyen öğrenci ve veliler, taleplerinin gerçekleşmesi için imza topladı.

Bahçelievler Cumhuriyet Mahallesindeki Mustafa Kemal ilk ve ortaokulunda okuyan öğrenciler ve velileri, Sakıp Sabancı Caddesi üzerine trafik lambası yerleştirilmesi talebiyle imza kampanyası düzenledi. Okula ulaşmak için geçmek zorunda oldukları "dört yol" olarak bilinen bölgede çok sayıda trafik kazasının yaşandığını belirten öğrenci ve veliler, bölgeye trafik lambası ve yaya geçidi yapılması için imza topladı. Öğrencilerin ve ailelelerinin yoğun ilgi gösterdiği imza standına gelen veliler, çocuklarını okula yalnız yollamaktan korktuklarını belirtti. Çocuğunun elinden tutarak yolun karşısına geçmeye çalıştığı esnada bir araçla burun buruna geldiğin anlatan bir anne "Okula çocuğumla beraber giderken bile bunu yaşadım, tek başına nasıl göndereyim ben onu? Beyaz Masa'yı aradım, bana 'şikayet oluşturuldu' dediler ancak kimse bir daha geri dönmedi" diyerek bir an önce düzenleme yapılmasını istedi.

AİLELER EYLEM GERÇEKLEŞTİRECEK

Toplanan imzaları muhtarlığa teslim eden veliler, muhtardan olayın takipçisi olmasını talep etti. Veliler konuyla ilgili 12 Nisan Perşembe günü saat 13:00'te Cumhuriyet Mahallesinde bir eylem yapacaklarını duyurdular. (İstanbul/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

ODTÜ Emek Gençliği’nden çocuk istismarına karşı imza kampanyası

SONRAKİ HABER

CHP'li Çakmak: Taşeron işçinin ekmeğiyle oynandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...