04 Nisan 2018 16:14

Olmayan memuriyete 3 yıl kademe durdurma cezası

686 sayılı KHK ile ihraç edilen öğretmen Nursel Tanrıverdi’ye 3 yıl kademeyi durdurma cezası verildi. 

Paylaş

Eylem NAZLIER
İstanbul

İstanbul İHKİB Kağıthane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Felsefe öğretmenliği yapan Nursel  Tanrıverdi, geçtiğimiz yıl KHK ile ihraç edilmişti. Görevinden ihraç edildikten sonra hakkında ‘Kutlu Doğum Haftası’ nedeniyle dava açılan öğretmen Tanrıverdi’ye bu sefer de 3 yıl kademeyi durdurma cezası verildi.

İlce Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘Geri dönse bile ihraç edilsin’ denilerek Yüksek Disiplin Kurulu’na gönderilen Tanriverdi’nin dosyası yüksek disiplin kurulunca ‘İsnat olunan fiile ilişkin olarak getirilen teklifin orantılılık ilkesi ile bağdaşmadığı belirtildiğinden fiile uyan 657 sayılı Devlet memurları Kanunun 125. maddesinin D-1 alt bendi gereğince 3 yıl kademe ilerleme durdurma cezası verilmesine” karar verildi.

‘NE YAPACAKLARINI ŞAŞIRDILAR’

Evrensel’e konuşan Tanrıverdi, memur olmadığı halde yüksek disiplin kuruluna yazılı ve sözlü ifade verdiğini belirtti. Tanrıverdi, zaten ihraç edildiğini ve memuriyetinin bitirildiğini anlatarak cezanın hukuksuz olduğunu söyledi.

Tanrıverdi, “Pek çok arkadaşın olmayan maaşına ihraçlardan sonra defalarca ceza kesildi. Benim olayım daha ilginç. Olmayan memuriyetin statüsü nasıl 3 yıl durdurulabilir? Geri dönsek bile ihracımızı isteyen MEB, geri döneceğimizden korktuğu için şimdi de bu yolları deniyor. Ortada suç yok yargılanıyorum, memur değilim memurluktaki  kademe ilerleme cezası aldım. Bizimle ilgili ne yapacaklarını bilmez durumdalar. İşimizi geri alana kadar mücadele edeceğiz” dedi. 

Cezaya itiraz ettiklerini ancak henüz bir yanıt alamadıklarını söyleyen Tanrıverdi, dava açacağını belirtti. 

 

ÖNCEKİ HABER

Temiz enerji, temiz gelecek...

SONRAKİ HABER

Pi Sayısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa