İBB 'yaşlıları sokağa atmadık' dedi ama görüntüler İBB'yi yalanlıyor

İBB, İSTAÇ Esenyurt misafirhanesinde kalan evsiz ve bakıma muhtaç yurttaşları sokağa atmadığını öne sürdü fakat görüntüler aksini söylüyor.

02 Nisan 2018 13:21
Paylaş

Eren ERGİNE
İstanbul

Esenyurt’ta İSTAÇ Eğitim Merkezinde kalan evsiz yurttaşlar, 'kış sezonunun bitmesi' gerekçesiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)  tarafından kapı önüne konulmuştu. İBB, Evrensel'de de yayımlanan haberlerin ardından olaya ilişkin yaptığı açıklamada, sözü edilen yaşlıların 4 Aralık 2017’den 31 Mart 2018’e kadar hizmet veren İBB İSTAÇ Esenyurt Misafirhanesinde kaldıklarını belirterek “Vatandaşların hastane bahçesine atılması söz konusu değil. Biz onları sağlık kontrolü için oraya götürdük”  diyerek olayı yalanlamıştı. Ancak olay günü bir vatandaşın cep telefonu kamerasından yaptığı çekimler ve yaşlıların konuşmaları İBB’yi yalanlıyor. 

'İSTEDİĞİMİZ BİR SICAK YATAK'

Görüntülerde kapı önüne konan evsizler ve Esenyurt Devlet Hastanesi bahçesine terk edilen yaşlıların anlattıkları, İBB’nin açıklamasının tam tersini söylüyor. Görüntülerde sabah 06.00’da İBB tarafından kapı önüne konulduklarını anlatan vatandaş "Bize ‘Nisan ayı geldi, burayı boşaltıyoruz’ dendi, elimize birer sandviç verdiler. Tamam bizi (evsizleri) çıkardın anladık da bu yaşlıları hastane bahçesine atmak nedir, biz bunu anlamadık” diyor. Sabahın köründe sokağa atılan 74 yaşındaki bir zamanların ünlü solisti Dinçer Erdoğan ise ayaklarının tutmadığını, yakın mesafeden insanları göremediğini anlatıyor ve “Bizim bu saatten sonra istediğimiz sadece biraz ilgi” diyerek duruma tepki gösteriyor. Dinçer, kendilerine "Size yer bulacağız" dediklerini söyleyerek “Ama 4 saattir sokaktayız, 74 yaşındayım zatürre olmasam iyi. Alt tarafı istediğimiz bir sıcak yatak” diyerek anlatıyor yaşadıklarını.

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Türk-İş ve Birleşik Metal-İş’ten 1 Mayıs açıklaması

SONRAKİ HABER

Şeker fabrikaları için toplanan 1 milyon 682 bin imza gönderildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa