02 Nisan 2018 12:59

Türk-İş ve Birleşik Metal-İş’ten 1 Mayıs açıklaması

Türk-İş, 1 Mayıs'ta genel başkanın da katılımıyla Hatay'da miting gerçekleştirecek, Birleşik Metal ise İstanbul 1 Mayıs'ı için Taksim'e çağrı yaptı.

Paylaş

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Başkanı Ergün Atalay, 1 Mayıs’ta Hatay’da kendisinin de katılacağı miting düzenleyeceklerini açıkladı. Türk-İş üyeleri ise bulundukları yerde gerçekleştirilecek olan 1 Mayıs kutlamalarına katılacak.

 

BİRLEŞİK METAL: SENDİKAL HAK VE ÖZGÜRLÜKLER HİÇE SAYILIYOR

 

Birleşik Metal-İş Başkanlar Kurulu yaptığı yazılı açıklamada 1 Mayıs’a OHAL’le birlikte sendikal hak ve özgürlüklerin hiçe sayıldığı, iş cinayetlerinin arttığı, adalet ve hukuka güvensizliğin arttığı bir ortamda gidildiğini bildirdi.

 

‘KORKU İKLİMİ DERİNLEŞİYOR’

 

OHAL’in anti demokratik uygulamaları yaygınlaştırmanın aracı haline geldiği belirtilen Başkanlar Kurulu sonuç bildirgesinde, emek hareketinin üzerindeki baskısının arttığı, korku ikliminin toplumun her kesiminde derinleştiği, işçilerin örgütlenme özgürlüğü ve demokratik taleplerini dile getirme koşullarının ortadan kaldırılmaya çalışıldığı ifade edildi. Bildirgede hükümetin işverenden ya da yandaş sendikalardan yana yetkisini kullanmasının örgütlenme özgürlüğüne yapılmış büyük bir saldırı olduğu kaydedildi.

 

İSTANBUL 1 MAYIS’I İÇİN TAKSİM’E ÇAĞRI

 

1 Mayıs’a sendikal hak ve özgürlüklerin hiçe sayıldığı, iş cinayetlerinin artarak devam ettiği, adalete hukuka güvensizliğin arttığı bir atmosferde gidildiği ifade edilen bildirgede, İstanbul 1 Mayıs’ına ilişkin ise şu açıklama yapıldı: “Başkanlar Kurulumuz, 2018 yılı 1 Mayısın Taksim’de yapılması kararını almıştır. Tüm emek örgütlerini ve sendikaları da Taksim alanında 1 Mayıs kutlamalarına çağırmaktadır.”
 
Hükümetin taşeron işçilerin kadro umutlarını boşa çıkardığına dikkat çekilen bildirgede, ‘taşerona kadro’ aldatmacasına son verilerek şartsız tüm taşeron işçilere kadro verilmesi istendi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

100 kadın oyuncu sahnede

SONRAKİ HABER

İBB 'yaşlıları sokağa atmadık' dedi ama görüntüler İBB'yi yalanlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...