31 Mart 2018 06:08

21'inci Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri’ni kazananlar belli oldu

21'inci Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri sahiplerini buldu. Yarışmada, basın özgürlüğü için verilen mücadele de ödüllendirildi.

Paylaş

Evrensel Gazetesi Muhabiri Metin Göktepe ve görevi başında yitirilen gazetecilerin anılarını yaşatmak, genç gazetecileri gerçekleri esas alan bir habercilik konusunda özendirmek amacıyla bu yıl 21'incisi düzenlenen Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri Yarışması’nda kazananlar belli oldu. Yarışmada, basın özgürlüğü için verilen mücadele de ödüllendirildi.

YAZILI HABER: GÖKHAN AÇIKKOLLU’NUN İŞKENCEDE ÖLÜMÜ

Bülent Ceyhan’ın tr724.com'da yayınlanan ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında, ihbar sonucu gözaltına alınan öğretmen Gökhan Açıkkollu’nun işkence sonucu ölümünü konu alan "İşte Gökhan Açıkkollu Cinayeti’nin belgeleri" başlıklı haberi, bu yılki yarışmada "Yazılı Haber Ödülü"ne değer görüldü.

Gökhan Açıkkollu'nun işkencede ölümüne dair haber
Bülent Ceyhan'ın 'Yazılı Haber Ödülü' kazanan haberi

Görüntülü Haber Ödülü’nü ise Özgen Bingöl’ün Kanal D’de yayınlanan ve HDP’li Aysel Tuğluk’un annesinin cenazesine saldırıyı konu alan,  "Şüphelinin ifadesi bakanı yalanladı" adlı haberi kazandı.

Özgen Bingöl'ün görüntülü haber ödülü kazanan haberi
Özgen Bingöl'ün 'Görüntülü Haber Ödülü' kazanan haberi

Bu yılki yarışmada fotoğraf ödülü ise, Ankara’daki 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlamaları sırasında çektiği fotoğraflarla Tamer Arda Erşin’in oldu.

Tamer Arda Erşin'in ödül kazanan fotoğrafları
Tamer Arda Erşin, '8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde çektiği fotoğraflarla 'Fotoğraf Ödülü' nü kazandı

Gençağa Karafazlı ise Rize Nabız Gazetesi’nde ‘Devlet çocuğumu gasp etti’ başlığıyla yayınlanan haberi ile Yerel Gazetecilik Ödülü’ne değer görüldü.

DAYANIŞMA ÖDÜLLENDİRİLDİ

Jüri, bu yılki yarışmada, tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için örgütlediği dayanışma ile ‘Dışarıdaki Gazeteciler’ inisiyatifine, kayyım atanan son basın organı olan Özgürlükçü Demokrasi’ye ve ‘Eğreti Yaşamlar’ başlıklı dosyasıyla Evrensel gazetesinden Sevda Karaca’ya Jüri Özel Ödülü verilmesini kararlaştırdı.

JÜRİ ÜYELERİ

Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri Yarışması’nda bu yıl, başvuruları şu isimlerden oluşan jüri değerlendirdi: Belma Akçura, Berkant Gültekin, Celal Başlangıç, Çiğdem Toker, Elif Görgü, Erol Önderoğlu, Fikret İlkiz, İnan Kızılkaya, Kamil Tekin Sürek, Kumru Başer, Melis Alphan, Nazan Özcan, Nazım Alpman, Turhan Günay. (MEDYA SERVİSİ)

DİPNOT: Gazeteci Bülent Ceyhan’ın, 28 Kasım 2017 günü tr724.com’da yayınlanan "İşte Gökhan Açıkkollu Cinayeti’nin belgeleri" başlıklı haberine verilen Yazılı Haber Ödülü, Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri Komitesi ve 21. Metin Göktepe Ödülleri Jüri üyeleri tarafından geri çekildi.

ÖNCEKİ HABER

Cengiz Ünder, Bologna maçının kadrosundan çıkarıldı

SONRAKİ HABER

UEFA’dan Skenderbeu'ya 10 yıl futboldan men cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...