27 Mart 2018 17:53

Altaş işçileri toplu olarak Genel-İş’e geçti

İZENERJİ’ye geçecek olan taşeron Altaş işçileri, baskılarla üye yapıldığı Belediye-İş’ten istifa ederek Genel-İş’e üye oldu.

Paylaş

Hükümetin düzenlemesinin ardından İZENERJİ bünyesine geçecek olan taşeron Altaş işçileri toplu olarak Belediye-İş’ten istifa ederek İZENERJİ’de örgütlü Genel-İş’e üye oldu. Ana arterlerin temizlik, süpürge ve bakım işlerini yapan Altaş Şirketi bünyesinde 540 işçi bulunuyor.

İşyerlerinde işçilerle bir araya gelen Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Arif Yıldız “Ismarlamacı bir sendika değiliz, Altaş işçisi istediği için buraya geldik. Şimdiye kadar yukarıdan uygulanan baskılarla Belediye-İş Sendikasına geçirildiniz. Şimdi özgür iradenizle karar veriyorsunuz. İşverenler karşılarında mücadeleci sendika değil de kendisinden yana bir sendika ister ama biz bunu hep birlikte ters düz edeceğiz” dedi.

Kadro düzenlemesinin içeriğine de değinen Yıldız şunları söyledi: “İktidar her zaman oy oranı düştüğünde işçilerin emekçilerin duyguları ile oynamıştır. Biz kadronun, koşulsuz şartsız bütün taşeron işçilere verilmesini istedik ama ülkeyi olağan üstü halle yöneten iktidar bir gece yarısı siyasi partilere ve emek örgütlerine sormadan KHK ile yürürlüğe koydu. Belediyelerde çalışan taşeron işçiler belediye şirketlerine geçirildi. Taşeron işçiler, geçişlerde belediye şirketinin toplu iş sözleşmesinin parayla ilgili maddelerinden muaf tutuldu. Sadece idari maddelerden faydalanacak. Bundan sonra geleceğiniz bir çavuşun iki dudağı arasında olmayacak, kurallı düzenli çalışacaksınız. Bize vermedikleri ikramiye ve promosyon gibi hakları da sokakta mücadele ederek kazanacağız” (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kocaeli’de cinsel istismara karşı başlatılan imza kampanyası sürüyor

SONRAKİ HABER

Kent Gıda’da toplu sözleşme imzalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...