26 Mart 2018 12:57

Boğaziçi Üniversitesinde 2 öğrenci daha gözaltına alındı

Erdoğan’ın ‘terörist’ ve ‘vatan haini’ diyerek hedef göstermesinin ardından, Boğaziçi Üniversitesinde 2 öğrenci daha gözaltına alındı. 

Paylaş

Erdoğan’ın hedef göstermesinin ardından Boğaziçi Üniversitesinde 2 öğrenci daha gözlatına alındı. Gözaltında olan öğrencilerin sayısı 17’ye yükseldi. 

Öğrencilerin kampüs girişinden gözaltına alındığı öğrenildi. 

NE OLMUŞTU?

TSK ve ÖSO militanlarının Afrin'e girmesi üzerine lokum dağıtan gruba tepki gösteren öğrenciler gözaltına alınmıştı. Gözaltıları protesto eden öğrenciler de polis tarafından gözaltına alınmıştı. Erdoğan Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerin eğitim haklarının ellerinden alınacağını söylemiş, “O komünist, o vatan haini, terörist gençler onların masalarını dağıtıyor. O terörist gençlerle ilgili her türlü çalışmayı yapıyoruz. Bu gençlere üniversitede okuma hakkı vermeyeceğiz” diyerek üniversitelileri hedef göstermişti. 

Erdoğan’ın sözlerinin ardından da öğrenci yurtlarına ve evlerine polis baskını yapılmış, öğrenciler gözaltına alınmıştı. Bu olaylarda gözaltına alınan öğrencilerin sayısı 15’ti. Bugün 2 öğrencin daha gözaltına alınmasıyla birlikte bu sayı 17’ye yükseldi.  (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TÜİK, çocuk iş gücü anketini neden güncellemiyor?

SONRAKİ HABER

SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’dan Abdullah Gül cevabı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...