09.03.2018 12:18

Van'da 103 mera ve yayla kullanıma kapatıldı

Van Valiliği, 'Geçici Askeri Güvenlik Bölgesi' ilan edilen 103 mera ve yaylanın kullanıma kapatıldığını açıkladı.

Van'da 103 mera ve yayla kullanıma kapatıldı

Van'da, yayla ve meraların kullanımına ilişkin esaslar yeniden düzenlendi. Kentteki 561 mera kullanıma açılırken, 103 mera ve yaylanın ise kullanıma kapatıldığı belirtildi.

Van Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 2018 yılı için yaylak ve meralarının kullanılmasıyla ilgili esaslar ile yerli ve gezginci arıcıların uyması gereken kurallar duyuruldu. Van genelinde toplam 673 mera bulunduğu, bu meralardan 561'inin ilgili mevzuatta belirtilen şartlar çerçevesinde kullanımına açık olacağı, 103'nün de kapatıldığı belirtildi. Valiliğin açıklamasında şöyle denildi:

"Belirtildiği emir yazısında, istisna olarak, Bakanlar Kurulunun 22.12.2017 tarih ve 2017/11173 sayılı Kararı ile 31.12.2018 tarihine kadar Geçici Askeri Güvenlik Bölgesi ilan edilen alan içerisinde kalan 103 yayla ve mera ise tüm vatandaşlarımızın ve göçerlerin kullanımına kapalı tutuldu. Ayrıca, güvenlik riski nedeniyle 9 yayla ve mera da bulunduğu mahalle sakinlerinin kullanımına açık tutuldu ancak, bu yayla ve meraları, diğer mahalle sakinlerinin ve göçerlerin kullanmaları yasaklandı. Emir yazısında, belirtilen yasaklara uymayanlar hakkında ilgili kanun maddelerine göre gerekli yasal işlem yapılacak. İlimizde bulunan mera ve yaylaların kullanımına ilişkin alınan prensip kararlar, emre dayanak teşkil eden ilgili mevzuat ve detaylı içeriğinin Van Valiliğinin www.van.gov.tr internet sitesinde duyuruldu." (Van/DHA)

02.02.2026 16:12

Gümüş fiyatları geriledi: Tarihin en büyük ikinci düşüşü

120 doları aşarak rekor kıran gümüş, birkaç gün içinde sert satışlarla çöktü. Fiyatlar bir günde yüzde 30’a varan kayıpla 82 doların altına inerken, düşüş gümüşün tarihindeki en sert ikinci günlük kayıp olarak kayda geçti.

Gümüş fiyatları geriledi: Tarihin en büyük ikinci düşüşü

Fotoğraf: Scottsdale Mint/Unsplash

02.02.2026 13:18

İskenderun’daki kaçak yurt Meclis gündeminde | Sevda Karaca: 16 yurttaşı ölüme gönderenler yargılanacak mı?

EMEP Milletvekili Sevda Karaca, İskenderun’da 16 kişinin yaşamını yitirdiği ve depremden 13 ay önce kapatma kararı bulunduğu ortaya çıkan özel öğrenci yurdunu Meclis gündemine taşıyarak, sorumluların yargılanıp yargılanmayacağını sordu.

İskenderun’daki kaçak yurt Meclis gündeminde | Sevda Karaca: 16 yurttaşı ölüme gönderenler yargılanacak mı?

Fotoğraf: EMEP

02.02.2026 14:58

ABD Adalet Bakanlığı belgeleri: Kâbe örtüsünden parçalar Epstein’in evine gönderilmiş

ABD Adalet Bakanlığı’nın yayımladığı yeni Epstein belgeleri, Kâbe örtüsünden alınan parçaların BAE bağlantılı isimler aracılığıyla ABD’ye, Epstein’in evine gönderildiğini ortaya koydu.

ABD Adalet Bakanlığı belgeleri: Kâbe örtüsünden parçalar Epstein’in evine gönderilmiş

Fotoğraf: Moataz Egbaria (معتز اغبارية)/Wikimedia Commons CC BY-SA 3.0

02.02.2026 14:32

Çeşme Belediye Meclisinde 2.5 milyar liralık devir

Çeşme Belediye Meclisi, Alaçatı’da belediyeye ait 17 dönümlük, yaklaşık 2,5 milyar TL değerindeki arsanın Alataş şirketine devrini oylayacak. Devir kararı, rant ve kamu yararı tartışmalarını beraberinde getirdi.

Çeşme Belediye Meclisinde 2.5 milyar liralık devir

Fotoğraf: Mustafa Ünsal

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!