09 Mart 2018 06:18

Van'da 103 mera ve yayla kullanıma kapatıldı

Van Valiliği, 'Geçici Askeri Güvenlik Bölgesi' ilan edilen 103 mera ve yaylanın kullanıma kapatıldığını açıkladı.

Paylaş

Van'da, yayla ve meraların kullanımına ilişkin esaslar yeniden düzenlendi. Kentteki 561 mera kullanıma açılırken, 103 mera ve yaylanın ise kullanıma kapatıldığı belirtildi.

Van Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 2018 yılı için yaylak ve meralarının kullanılmasıyla ilgili esaslar ile yerli ve gezginci arıcıların uyması gereken kurallar duyuruldu. Van genelinde toplam 673 mera bulunduğu, bu meralardan 561'inin ilgili mevzuatta belirtilen şartlar çerçevesinde kullanımına açık olacağı, 103'nün de kapatıldığı belirtildi. Valiliğin açıklamasında şöyle denildi:

"Belirtildiği emir yazısında, istisna olarak, Bakanlar Kurulunun 22.12.2017 tarih ve 2017/11173 sayılı Kararı ile 31.12.2018 tarihine kadar Geçici Askeri Güvenlik Bölgesi ilan edilen alan içerisinde kalan 103 yayla ve mera ise tüm vatandaşlarımızın ve göçerlerin kullanımına kapalı tutuldu. Ayrıca, güvenlik riski nedeniyle 9 yayla ve mera da bulunduğu mahalle sakinlerinin kullanımına açık tutuldu ancak, bu yayla ve meraları, diğer mahalle sakinlerinin ve göçerlerin kullanmaları yasaklandı. Emir yazısında, belirtilen yasaklara uymayanlar hakkında ilgili kanun maddelerine göre gerekli yasal işlem yapılacak. İlimizde bulunan mera ve yaylaların kullanımına ilişkin alınan prensip kararlar, emre dayanak teşkil eden ilgili mevzuat ve detaylı içeriğinin Van Valiliğinin www.van.gov.tr internet sitesinde duyuruldu." (Van/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Leyla Güven'e verilen 3 ay hapis cezası bozuldu

SONRAKİ HABER

Edirne’de geçtiğimiz yıl 186 hamile çocuk tespit edildi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa