05 Nisan 2011 08:26

Azadiya Welat Batman Temsilcisi Deniz Kılıç tutuklandı

Azadiya Welat Gazetesi Batman Temsilcisi Deniz Kılıç, "Öcalan siyasi irademdir" kampanyası çerçevesinde Roj TV'ye katıldığı gerekçesiyle 2 yıl bir ay hapis cezası aldı.Batman'da "Öcalan siyasi irademdir" kampanyası çerçevesinde Roj TV'ye katıldığı gerekçesiyle gözaltına alınan

Azadiya Welat Batman Temsilcisi Deniz Kılıç tutuklandı
Paylaş


Batman'da "Öcalan siyasi irademdir" kampanyası çerçevesinde Roj TV'ye katıldığı gerekçesiyle gözaltına alınan ve 10 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye olan Azadiya Welat Gazetesi Batman Temsilcisi Deniz Kılıç, cezasının Yargıtay tarafından onaylanmasının ardından tutuklandı. Polislerce evine baskın düzenlenen ve evinde yapılan aramanın ardından tutuklanan Kılıç, Batman M Tipi Cezaevi'ne götürüldü. Kılıç'ın daha önce yattığı 10 aylık süreden dolayı 8 ay cezaevinde kalacağı öğrenildi.

Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılan Kılıç'ın cezasının Yargıtay'da onaylanmasının ardından Batman Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi ekiplerinin tebliğ göndermeden Kılıç'ın Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan evine baskın düzenlemesi dikkat çekti. Tutuklandığı sırada kısa bir açıklama yapan Azadiya Welat Batman Temsilcisi Deniz Kılıç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Türkiye'de hiç kimse gazetecilik faaliyetinden dolayı içeride değildir" açıklamasına atıfta bulunarak, "Özellikle Özgür Gündem Gazetesi'nin yeni yayına başlaması ve seçimlerden önce bu durumun yaşanması AKP Hükümetinin demokrasi anlayışını ortaya koyuyor" dedi. (BATMAN/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

BDP’li Dalkılıç’ı binler uğurladı

SONRAKİ HABER

Liman işçisi iş kazasında can verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...