05 Nisan 2011 08:19

BDP’li Dalkılıç’ı binler uğurladı

Urfa’nın Suruç ilçesinde kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren BDP PM Üyesi Vakkas Dalkılıç, binlerce kişinin katılımıyla defnedildi.DTK Eş Başkanları Ahmet Türk, Aysel Tuğluk, BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, BDP’li Vekiller Sırrı Sakık, Hasip Kaplan, Bengi Yıldız, Sanatçı Ferhat Tunç, BDP An

BDP’li Dalkılıç’ı binler uğurladı
Paylaş

DTK Eş Başkanları Ahmet Türk, Aysel Tuğluk, BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, BDP’li Vekiller Sırrı Sakık, Hasip Kaplan, Bengi Yıldız, Sanatçı Ferhat Tunç, BDP Antep ve çevre il, ilçe yöneticileri, Eski Belediye başkanı Celal Doğan, Emek Partisi Gaziantep İl Başkanı Mecit Bozkurt, Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Yılmaz ve çeşitli siyasi parti, dernek ve sendika temsilcilerinin de katıldığı cenaze töreninde sarı-kırmızı-yeşil flamalarla örtülen Dalkılıç’ın tabutu Asri Mezarlığa kadar omuzlarda taşındı.

Dalkılıç’ın defnedilmesinin ardından konuşan BDP Eş Genel Başkanı Gülten Kışanak, “Vakkas yoldaşımızın beklemediğimiz anda yaşamını yitirmesi bizleri çok derinden üzdü. Demokrasi, eşitlik ve özgürlük mücadelesi için emek verdi. Halkçı yönü, mücadeleye bağlığı ile hepimize örnek oldu” dedi. Kışanak’ın ardından konuşan DTK Eş Başkanı Ahmet Türk ise “Bugün binlerce yoldaşımız burada ise, Vakkas yoldaşın Kürt mücadelesine katkısından dolayıdır. Kürt halkının özgürlük mücadelesine iki evladını şehit veren değerli bir insandır” dedi. Cenaze töreni sırasında Kışanak ve Tuğluk’un da gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü. Törenin ardından, Dalkılıç’ın Karataş Mahallesi’ndeki evi ziyaret edildi. (Gaziantep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AİHM: Kürtçeye engel, adil yargılama hakkının ihlalidir

SONRAKİ HABER

Azadiya Welat Batman Temsilcisi Deniz Kılıç tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...