İhsan Şenocak: Genç kaynananın elini öpmek şehvet uyandırır

İFAM'ın kurucusu İhsan Şenocak bu kez de 'Erkeklerin kendileri genç kayınvalideleri genç ise ellerini öpmemeleri daha uygundur' fetvası verdi.

10 Şubat 2018 23:21
Son Güncellenme Tarihi: 12 Şubat 2018 11:21
Paylaş

Geçtiğimiz yıl Eylül ayında babalara ithafen söylediği "Kızlarınız pantolon giyip okula giderken 18 yaşında kaşlarını aldırırken yüreğiniz parçalanmıyorsa kıyamet günü cehennem sizi parçalayacak" söyleri nedeniyle büyük tepki çeken İFAM'ın kurucusu İhsan Şenocak, bir skandala daha imza attı. 'Fıkıh soru-cevap' programında kendisine yöneltilen bir soruya yanıt veren Şenocak, genç kayınvalidenin elinin öpülmesinin 'şehvet' oluşturabileceğini, böyle bir durumda erkeğinin eşinin kendisine 'haram' olacağını belirterek "Kardeşlerimiz eğer kayınvalideleri genç, kendileri genç ise ellerini öpmemeleri daha uygundur" fetvası verdi. 

İlmi ve Fikri Araştırmaları Merkezi (İFAM) Kurucusu İhsan Şenocak skandallarına bir yenisini daha ekledi. "Fıkıh soru-cevap" programında kendisine yöneltilen "Kayın Validenin Elini Öpmek Caiz Mi?" sorusuna yanıt veren Şenocak, genç kayınvalidenin elinin öpülmesinin erkekte şehvet uyandırabileceğini, "bedeninde bir uyanma hali" oluşturabileceğini söyledi. Böyle bir durumda eşinin erkeğe "ebediyen haram" olacağını belirten Şenocak, "Kardeşlerimiz eğer kayınvalideleri genç, kendileri genç ise ellerini öpmemeleri daha uygundur. Ama yaşlıysa yani yaşı 70-80 vs olduysa, böyle bir durum söz konusu olmayacaksa o zaman kayınvalidelernin ellerini öpmelerinde bir sakınca yok" ifadelerini kullandı.

KADINLARIN ÜNİVERSİTE OKUYUP PANTOLON GİYMESİNE KARŞI ÇIKMIŞTI

İhsan Şenocak daha önceki bir sohbetinde de kadınların pantolon giymesinin zararlı olduğunu ve cehennemde cezalandırılacağını iddia ederek "Yani kızın şu sokaktan geçip de okula pantolonla giderken yüreğin parçalanıyor mu senin? 18 yaşında kaşını aldıran kızın üniversiteye giderken o halde, yüreğin parçalanmıyorsa vallahi kıyamet günü cehennem seni parçalayacak. Allah'ın emanetini ne hale getirdin? Sevindin üniversiteyi kazanınca; ODTÜ'ye, Boğaziçi'ye gidince sevindin. Doktor olacak, mühendis olacak, 5 milyar aylık alacak, arabaya binecek, eşine mecbur olmayacak, mahkum olmayacak... Peki onlara sevindin; kot pantolonuyla erkeklerin bakışı arasında kızın yürüyor, delikanlılar arkasına takılmışlar, arkasından gidiyorlar. Yavrunu cehenneme attın cehenneme!" demişti. Şenocak'ın bu sözlerine tepki yağmıştı.

DİYANET İŞLERİ ÖNCE AÇIĞA ALMIŞ, SONRA 'ELEŞTİRİLER HAKSIZ' DEMİŞ, 3 AY SONRA DA GÖREVE İADE ETMİŞTİ

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in istifası etmesiyle göreve gelen Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı'nda çalışan İlahiyatçı İhsan Şenocak'ı görevden almıştı. Şenocak, görevden alınmasına Twitter'dan tepki göstererek "Allah'ın (cc) ayetlerini okumaktan daha onurlu bir vazife ve bu yolda bedel ödemekten daha büyük bir şeref tanımıyorum" demişti.

Diyanet İşlerinden İhsan Şenocak’a ilişkin yapılan açıklamada “Hakkında yürütülen idari soruşturma kapsamında, bir personelimizin soruşturmanın selameti açısından açığa alınması nedeniyle sosyal medyada ve birtakım basın yayın organlarında Başkanlığımıza yönelik hakarete ve tehdide varan yorumlar yapıldığı üzülerek müşahede edilmiştir. Bu soruşturma nedeniyle toplumda büyük bir saygınlığı bulunan ve milletimizin göz bebeği olan güzide teşkilatımızın haksız ve mesnetsiz eleştirilerle yıpratılması asla kabul edilemez.” demişti.

Tepkiler üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açığa alınan ilahiyatçı İhsan Şenocak, üç ay sonra görevine iade edilmiş, Yeni Akit gazetesi haberi "Yanlıştan dönüldü!" başlığıyla duyurmuştu.

DİYANETTEKİ GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİĞİNİ AÇIKLADI

Öte yandan Milli Gazete, İhsan Şenocak'ın Diyanet İşleri Başkanlığı'ndaki görevlerinden istifa ederek İFAM'daki çalışmalarına devam edeceğini duyurdu. Acak istifa nedenine ilişkin açıklama yapılmadı.

Sözcü’nün edindiği bilgiye göre Şenocak'ın, ‘tenzil-i rütbe' olarak yorumlanan bu karara tepki olarak istifa ettiği belirtildi.

Hakkında soruşturma açılıp açığa alınan ve soruşturmanın ardından Samsun Aşıkkutlu Eğitim Merkezi'ndeki görevine iade edilen Şenocak'a son olarak Sinop İl Müftülüğü Eğitim Uzmanı görevi verilmişti. (İstanbul/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

İtalya'da on binler ırkçı silahlı saldırıyı protesto etti

SONRAKİ HABER

İtalya, seçim dönemecinde: Adaylar kim, tartışmalar neler?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...