07 Şubat 2018 01:48

İstanbul’a ihanet sürüyor: Bakanlıktan 45 metrelik bina izni

Gayrettepe Metro İstasyonu yanında bulunan ve 3 kata kadar imar izni olan alana, Bakanlık hamlesiyle 45 metrelik bina yapılmasının önü açıldı.

Paylaş

Eren YILMAZ
İstanbul

Şişli’de Gayrettepe Metro İstasyonu'nun hemen yanında bulunan 2 bin 400 metrekarelik alanın imar planı için bakanlık devreye girdi. Yapılan imar değişikliği ile 3 kattan fazlasının yasak olduğu alana 45 metrelik bina yapılmasına izin verildi. Değişiklik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dikey yapılaşma sorununa dikkat çeken “Biz bu şehrin kıymetini bilmedik, biz bu şehre ihanet ettik, hâlâ da ihanet ediyoruz, ben de bundan sorumluyum” sözlerini akıllara getirdi.

RANT İÇİN BAKANLIK DEVREYE GİRDİ

Şişli Gayrettepe metro durağının batısında bulunan alandaki 3 katlı binanın yıkılması sonrası otopark olarak kullanılan alanın, imar izni Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından değiştirildi. 2 bin 400 metrekarelik alanın imar planındaki değişiklikle, 3 kata izin verilen alana 15 katlı bina yapılmasının önü açıldı.

1 Şubat 2018’de askıya çıkarılan yeni plana göre Şişli Mecidiyeköy, 2000 Ada, 5 parselde bulunan alanda yapılan plan değişikliği ile izin verilen bina yüksekliği 9.50 metreden 45 metreye çıkarıldı. Yani önceki planda 3 katlı bina yapımına izin verilirken yeni imar planı ile birlikte 15 katlı bina yapmanın önü açılmış oldu. 

İnşaat Mühendisi ve önceki dönem İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Doğan, plan değişikliğine tepki göstererek, “Bu ülkenin Bakanı aslı görevini bırakmış, bir ilçede yandaşın parseline rant sağlamakla uğraşıyor. Bu plan yasalara ve imar ilkelerine aykırıdır” dedi. 

ÖNCEKİ HABER

Savaş kutuplaştırmayı artırıyor, işçileri düşmanlaştırıyor

SONRAKİ HABER

Ankaralılar ‘hastanemi kapatma’ diyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...