06 Şubat 2018 21:14

İlk kez Samanyolu Galaksisi dışında gezegenler keşfedildi

Chandra X-ışını Gözlemevi'ndeki hassas mercek teknolojisi kullanılarak elde edilen verilerle ilk kez galaksimiz dışında gezegenler keşfedildi.

Paylaş

Astrofizikçiler ilk kez Dünya’nın bulunduğu Samanyolu Galaksisi dışında yeni gezegenler keşfetti. ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından yapılan açıklamaya göre yeni gezegenler Dünya’ya yaklaşık 3.8 milyar ışık yılı uzaklıkta.

Gezegenler NASA’ya ait Chandra X-ışını Gözlemevi'ndeki hassas mercek teknolojisi kullanılarak elde edilen verilerle keşfedildi.  The Astrophysical Journal dergisinde yayımlanan araştırma sonucuna göre, keşfedilen gezegenlerin boyutlarının Ay’dan Jüpiter’e kadar farklılık gösterdiği söylendi.

Oklahoma Üniversitesi Astrofizikçisi ve Araştırma Yazarı Xinyu Dai, “Bu keşif adına oldukça heyecanlıyız. İlk kez galaksimiz dışında gezegenler keşfettik” dedi.

HASSAS MERCEK TEKNOLOJİSİ SAYESİNDE

Araştırma yazarlarından Astrofizikçi Eduardo Guerras, “Bu veriler Samanyolu dışındaki hassas mercek analizinin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Keşfettiğimiz gezegenler Dünya’ya 3.8 milyar ışık yılı uzaklığında yer alıyor. Hassas mercek teknolojisi dışında bu gezegenleri gözlemleyebilmemizin bir imkanı yok. Bununla birlikte şu an gezegenleri inceleyebilir, varlıklarını açığa çıkarabilir ve hatta kitleleri hakkında bile fikir edinebiliriz” dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye Kupası'nda son dört yarışı

SONRAKİ HABER

Emekli Büyükelçi Nabi Şensoy hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...