06 Şubat 2018 11:14

Yeni havalimanına 3500 dolayında güvenlik görevlisi alınacak

Yapımında doğa tahribatı ve iş cinayetleri ile gündeme gelen yeni havalimanında yaklaşık 3500 güvenlik görevlisi çalışacak.

Paylaş

Doğaya verdiği zararla ve inşaatı sırasında yaşanan iş cinayetleri ile gündemden düşmeyen İstanbul'un yeni havalimanına yaklaşık 3 bin 500 dolayında güvenlik görevlisi alınacak. İGA Güvenlik adlı şirket, güvenlik hizmetleriyle ilgili başvuruların bu ay itibarıyla başladığını duyurdu.

GÜVENLİK İŞLERİNİ DE HAVALİMANINI YAPAN ŞİRKET YÜRÜTECEK

Havalimanını yapan ve 25 yıllığına işletecek olan İGA adlı şirket, bünyesinde İGA Güvenlik Hizmetleri A.Ş adıyla bir şirket kurarak havalimanının güvenlik hizmetlerini de yürütecek. Şirketin güvenlik görevlisi alımıyla ilgili ilanında aranan şartlar şu şekilde sıralanıyor:
- 5188 sayılı yasaya göre özel güvenlik kimlik kartına sahip olmak
- Tercihen 35 yaşından gün almamış ve vardiyalı çalışabilmek
- Erkek adaylar için askerlik hizmetini tamamlamış olmak
- Diksiyonu düzgün ve sözlü iletişim kabiliyeti yüksek olmak

DOĞA TAHRİBATI VE İŞ CİNAYETLERİ İLE GÜNDEMDEN DÜŞMEDİ

Temelleri 7 Haziran 2014’te atılmaya başlanan yeni havalimanı projesi, doğaya verdiği ve vereceği tahribatla gündemdeki yerini korudu. 24 saat boyunca çalışmanın sürdüğü inşaata her gün binlerce kamyon girip çıktı. 10 binlerce işçinin çalıştığı, 3 bin dolayında iş makinesinin kullanıldığı inşatta çok sayıda iş cinayeti yaşanmıştı. Şirket ve hükümet yetkilileri ise yaşanan bu sıkıntıları görmezden gelip projenin dünyanın tek çatı altındaki en büyük havalimanı olması ve sağladığı istihdamla övünüyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Akademisyenlerin talepleri reddedildi, duruşmalar ertelendi

SONRAKİ HABER

TIR sürücüsü kendine selektör yaptı diye otomobile çarptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...