05 Şubat 2018 20:13

Rizeli ÖSO askeri bayrak dikti, TSK askeri ezan okudu

Yeni Şafak, Raco Dağı'na Türkiye bayrağı diken 'Rizeli ÖSO askeri' ve yanında ezan okuyan TSK askerinin videosunu paylaştı.

Paylaş

İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak, Afrin operasyonuna ilişkin Raco Dağı'na Türkiye bayrağı diken 'Rizeli ÖSO askeri' ve yanında ezan okuyan TSK askerinin görüntülerinin yer aldığı bir video paylaştı.

Yeni Şafak'ın paylaştığı videoda, Rizeli olduğu belirtilen ÖSO militanı, "Şu an Raco'nun en yüksek tepesini TSK'nın desteğiyle ele geçirmiş bulunuyoruz. And olsun ki şanlı bayrağımızı Kandil'e dikmeden bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz" diyor. Bunun ardından bir TSK askeri ezan okuyor.

Görüntülerin üzerine Mehter marşı ekleyen Yeni Şafak, haberi "Zeytin Dalı Harekatı'nda kritik öneme sahip Raco Dağı teröristlerden temizlendi. Raco Dağı'na Rizeli ÖSO askeri Türk bayrağını dikti, Mehmetçik ezan okudu" ifadeleriyle paylaştı.

AKP 'ÖSO, SURİYELİ MUHALİFLERDEN OLUŞUYOR' DEMİŞTİ

AKP tarafından Özgür Suriye Ordusu üzerine hazırlanan 5 sayfalık dosyada 'ÖSO kimdir?' sorusuna "ÖSO rejimin şiddet kullanımına karşı Suriyeli muhalifler tarafından kurulmuş olan ve kuruluşunda Albay Hüseyin Harmuş ile Albay Riyad Esad gibi rejim ordusundan ayrılmış subayların ön plana çıktığı bir askeri yapıdır. Başlangıçta rejim ordusundan ayrılan askerlerce oluşturulsa da daha sonra Suriyeli muhalif sivillerinde dâhil edildiği ÖSO, bizzat Suriye’nin Dostları Grubu tarafından eğitildi. Mevcut durum itibarıyla ÖSO çatısı altında irili ufaklı birçok Arap, Türkmen ve Kürt grup bulunmaktadır" yanıtı veriliyordu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

'Bazı balinalar her gün yüzlerce parça plastik sindiriyor'

SONRAKİ HABER

Kars Belediye Başkanı Karaçanta MHP'den istifa etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...