04 Şubat 2018 06:40

Thurman, Weinstein'ın tacizini ve kendi pişmanlığını anlattı

ABD'li Aktris Uma Thurman, Hollywood Yapımcısı Harvey Weinstein'in kendisine yönelik cinsel tacizini ve tehdidini anlattı.

Paylaş

ABD’li Aktris Uma Thurman, New York Times’a verdiği röportajda Hollywood Yapımcısı Harvey Weinstein’ın cinsel tacizini anlattı.
Thurman, onlarca kadının #MeToo (Ben de) diyerek Weinstein aleyhinde tanıklık yapması sonrası kendisinin de ünlü yapımcının mağduru olduğunu söyleyen bir açıklama yapmıştı.

Thurman, Şükran Günü paylaşımında “Yakın bir dönemde kızgın olduğumu söylemiştim... Eğer yüzümdeki ifadeden anlamadıysanız söyleyeyim #metoo. Doğru zamanı seçmenin, adil ve kesin olmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Herkesin Şükran Günü kutlu olsun(Sen ve ahlaksız komplocuların hariç Harvey. İşler yavaş gittiği için mutluyum çünkü sen kurşunu hak etmiyorsun. Beni izlemeye devam edin” demişti.

PARİS VE LONDRA’DA YAŞANANLAR

New York Times’a konuşan Thurman, “Beni itti, (malum yerlerini) göstermeye çalıştı. Her türlü nahoş şeyi yaptı. Ama tüm gücünü kullanıp beni zorlamadı. O sırada sıvışıp kaçmaya çalışan bir hayvan gibi oluyorsunuz, bir kertenkele gibi” dedi.

Thurman, Londra’da yaşanan bu olay öncesi Paris’teki bir otel odasında Weinstein’la toplantı yaptıklarını, toplantı sırasında Weinstein’ın sadece bornoz giydiğini söyledi. Thurman, “Kendimi tehdit altında hissetmedim sadece bunun onun şahsına özel bir davranış biçimi olduğunu sandım. Sizin üşütük, eksantrik amcanızın davranışları gibi” dedi.

Weinstein’ın toplantı sonrası “Beni takip et” dediğini ve koridorun buhar odasına çıktığını söyleyen Thurman, “Tamamen siyah deri kıyafetlerimle orada dikiliyordum. Çok sıcaktı ve ‘Bu saçmalık, ne yapıyorsun’ dedim. Bunun üzerine çok kızdı ve ortadan kayboldu” ifadesini kullandı.
Thurman, Londra’da yaşanan cinsel taciz sonrası arkadaşıyla Fulham’da kaldığı otele Weinstein’ın çok sayıda sarı gül gönderdiğini, notta ise “Harika içgüdülerin var” yazdığını söyledi.

‘KARİYERİNİ BİTİRİRİM’ TEHDİDİ

Arkadaşıyla birlikte Weinstein’la yüzleşmeye gittiğini söyleyen ABD’li aktris, daha sonra Weinstein’ın asistanları tarafından ikna edildiğini ve görüşmeyi yalnız başına yaptığını belirtti. Thurman, Weinstein’a “Bana yaptığını başka insanlara da yaparsan kariyerini, saygınlığını ve aileni kaybedersin” dediğini aktardı.

Thurman’ın arkadaşı Ilona Herman, New York Times’a yaptığı açıklamada Thurman’ın toplantıdan darmadağın bir halde döndüğünü, tamamen kontrolden çıktığını ve titrediğini söyledi. Herman, Thurman’ın yeniden konuşabilmeye başlamasıyla Weinstein’ın kendisini kariyerini sona erdirmekle tehdit ettiğini belirtti.

WEINSTEIN’IN SÖZCÜSÜ: SİNYALLERİ YANLIŞ OKUDU!

Weinstein’ın sözcüsü tarafından Londra’daki olaya dair yapılan açıklamada, “Hollywood yapımcısının aktrisin Paris’teki sinyallerini yanlış okuduğu” ve “Hemen özür dilediği” iddia edildi. Weinstein’ın Thurman’ın kariyerini sona erdireceğine dair bir tehditte bulunmadığı öne sürüldü ve Thurman’ın iddialarına karşı dava açmayı düşündüğü belirtildi.

‘KUZULARIN ONUN MEZBAHASINA GİRMESİNİN NEDENLERİNDEN BİRİYİM’

Thurman, “Harvey’e dair hissettiğim karmaşık duygu, benden sonra saldırıya uğrayan kızlarla ilgili kendimi ne kadar kötü hissettiğimle alakalı. Ben, genç bir kadının onun odasına yalnızca girebilmesinin nedenlerinden biriyim” ifadesini kullandı: “Quentin, Harvey’i kadın gücünü sembolize eden bir film olan Kill Bill’in yapımcısı olarak kullandı. Ve tüm bu kuzular, böylesi bir pozisyona yükselmiş birisinin asla böylesi yasa dışı şeyler yapmayacağına ikna bir biçimde onun mezbahasına girdiler.”

TARANTINO’YA TEPKİ

Thurman, eski temsilcisi Creative Artists Agency’i Weinstein’la bağlantılı olmakla, Yönetmen Quentin Tarantino’yu da Meksika’daki Kill Bill çekimleri sırasında araba kazası yaptığında kendisini korumamakla suçladı.

Arizona’da terapi gören Weinstein hakkında yapılan onlarca suçlama sonrası New York, Los Angeles, Beverly Hills ve Londra polisleri soruşturma yürütüyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İngiltere’deki gizemli toplu mezar Vikinglere ait olabilir

SONRAKİ HABER

Afrin operasyonunun 16. gününde neler yaşandı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa