02 Şubat 2018 13:51

Azadiya Welat davası: Yasal gazete illegal gibi gösteriliyor

KHK ile kapatılan Azadiya Welat gazetesi davası görüldü.

Paylaş

 

Türkiye'de günlük Kürtçe yayın yapan KHK ile kapatılan Azadiya Welat gazetesinin merkez bürosuna yapılan ihbarla gözaltına alınan 24 gazete dağıtımcısından 12’si hakkında gazete dağıttıkları gerekçesiyle açılan davanın ilk duruşması Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

“Örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek” iddiasıyla 7.5 yıldan 15’er yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşmasında savunma yapan gazeteciler Azadiya Welat gazetesinin yasal izinle kurulan bir gazete olduğunu belirterek, gazetenin suç unsuru taşımadığını ifade etti. 

Ardından konuşan Avukat Resul Tamur ise, gazete dağıtımcılarının haftalık gazete satış hesaplarını yaptıkları sırada  polise yapılan asılsız bir ihbar üzerine gözaltına alındıklarını hatırlatarak, “Savcı iddianamede Azadiya Welat gazetesini yasadışı bir gazeteymiş gibi gösteriyor. Gazete KHK ile kapatılana kadar hiçbir zaman hakkında yasaklama ve toplatma kararı verilmedi” dedi. Tamur, müvekkillerinin beraatini istedi. 

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, eksiklerin giderilmesi ve esas hakkında mütalaasını sunması için savcıya süre vererek, davaları 28 Mart’a erteledi. (Diyarbakır/MA)

ÖNCEKİ HABER

İşçi üretimi durdurdu, patron talepleri kabul etti

SONRAKİ HABER

TRT ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ davasında taraf oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...