02 Şubat 2018 08:44
Son Güncellenme Tarihi: 02 Şubat 2018 15:00

Gözaltındaki 3 TTB yöneticisi serbest bırakıldı

'Savaş bir halk sağlığı sorunudur' diyen 3 TTB Merkez Konsey üyesi adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldı.

Paylaş

Afrin operasyonuyla ilgili yayımladığı ‘Savaş bir halk sağlığı sorunudur’ açıklamasıyla ilgili hedef gösterilen ve 30 Ocak’ta gözaltına alınan Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) Merkez Konseyi üyesi 11 kişiden  3’ü Ankara Adliye’sine sevk edildi. 3 kişi savcılık ifadelerinin ardından adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldı. 

30 Ocak’ta aralarında  aralarında TTB Başkanı Raşit Tükel’in de olduğu TTB’nin 11 Merkez Konsey üyesi gözaltında alınmıştı.

Avukat Ziynet Özçelik'in verdiği bilgiye göre; Sinan Adıyaman, Ayfer Horosan ve Şeyhmus Gökalp bugün Ankara Adliye'sinde savcılığa sevk edildi.

Savcılık, ifadelerinin ardından 3 TTB yöneticisini adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakılma talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk etti. Hakimlik 3 yöneticinin adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakılmasına karar verdi. 

Serbest bırakılmalarının ardından avukatları ve aileleriyle beraber TTB’ye gelen Adıyaman, Gökalp ve Horasan, burada gözaltı sürecinden beri TTB’nin yanında olan milletvekilleri, sendika, meslek ve sivil toplum örgütü temsilcileri, hekimler ve sağlık çalışanları tarafından çiçeklerle karşılandı.

Burada yapılan açıklamada konuşan Prof. Dr. Sinan Adıyaman, bu süreçte TTB’nin yanında olan ve destek veren tüm kurum, kuruluş ve kişilere çok teşekkür etti. Adıyaman şöyle konuştu:

“Biz hekimlik görevimizi yaptık. Bundan sonra da hekimlik görevimizi yapmaya devam edeceğiz. Her zaman ve her zaman yaşamdan yana olacağız. Halen başkanımız ve genel sekreterimiz dahil olmak üzere sekiz arkadaşımız içerde şu anda. Hala orada bekletiliyorlar. Bir an önce yanımıza gelmelerini istiyoruz. Gönül isterdi ki bugün onlar da bizimle beraber olsunlar şu anda burada ama olmadı. Biz biraz da amaçlı olarak bekletildiklerini düşünüyoruz. Bunu protesto ediyoruz. Onların da bir an önce yanımızda olmalarını istiyoruz. Bu arada iki öğretim üyesi arkadaşımız açığa alınmış üniversite yönetimi tarafından. Bunu da kesinlikle protesto ediyoruz.”

‘AÇIKLAMAMIZI AÇIKLADIK’

Şeyhmus Gökalp da, başta aileleri olmak üzere bu süreçte yanlarında olan herkese çok teşekkür etti. Gökalp, “Sürecimiz tamamlanmadan, iki öğretim üyesi arkadaşımız ve ben ihraç edildik, açığa alındık. Yargılamanın sonuçlanması gerekirdi. Bunu da kamuoyunun değerlendirmesine sunuyoruz. İçerideki arkadaşlarımızın bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz” diye konuştu. Gökalp, Savcılık soruşturmasında kendilerine neler sorulduğu yönündeki bir soru üzerine “Açıklamamızı açıkladık” yanıtını verdi.

Dr. Ayfer Horasan da, “İnsanlığın var olduğu andan itibaren var olan bir mesleği icra ediyoruz. Hekimiz, hekimlik yapıyoruz. Hekim olarak da barıştan, kardeşlikten yana olan tutumumuzu ve bundaki ısrarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

 

TTB MK ÜYESİ 8 DOKTOR PAZARTESİ GÜNÜ SAVCILIĞA ÇIKARILACAK

TTB avukatı Ziynet Özçelik, doktorların emniyetteki işlemlerinin sürdüğünü belirtti. Savcı ile görüşmelerini aktaran Özçelik, kendisine “8 hekimin savcılık ifadesi Pazartesi günü alınacak” bilgisi verildiğini aktardı.
(HABER MERKEZİ)

 

{{344447}}

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan Alayumat tahliye edilmedi!

SONRAKİ HABER

Libya açıklarında batan teknede 90 mülteci boğulmuş olabilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...