30 Ocak 2018 23:21

10 Ekim Katliamı Davası bugün başlıyor

10 Ekim 2015'te gerçekleşen Ankara Katliamı'nın 7. duruşması Ankara Adliyesi 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün ve yarın görülecek. 

Paylaş

Ankara 10 Ekim Katliamı davasının 7. duruşması bugün görülmeye başlanacak. 10 Ekim 2015’te Ankara Tren Garı önünde KESK, DİSK, TMMOB ve TTB’nin tertip ettiği Emek, Barış ve Demokrasi Miting’inde IŞİD’li iki canlı bombanın saldırısının ardından 103 kişi yaşamını yitirmiş ve 400’ü aşkın kişi yaralanmıştı. Katliamın 27. ayında 30’u aşkın kişinin  tedavisiy ise devam ediyor. Ankara Katliamı’nın 6. duruşmasına, sanıkların salonda bulunan aileleri ve yaralıları proveke etmesi; yanı sıra ihmali ve kastı bulunan kamu görevlilerinin yargı önüne çıkarılmaması damgasını vurmuştu. 

6. DURUŞMA ARA KARARLARI

Bugün ve yarın görülecek olan duruşmalarda, 6. duruşmada alınan ara kararların uygulanması bekleniyor. Bir önceki duruşma ara kararında, Cabael’den elde edilen materyallerin temini için müzekkere yazılması, sanık Suphi Alpfidan’ın bahsettiği dijital materyallerdeki belgelerin verilmesi için bilirkişilerin CD oluşturması istenmişti. Ayrıca güvenlik kayıtlarından elde edilen X ve Y kodlu kişilerin soruşturmasının devam edip etmediğine, ediyorsa akıbeti konusunda müzekkere yazılmasına, Kadri Cabael’in otopsi görüntülerinin temini ve Yunus Durmaz’ın otopsi raporunun yeniden istenmesine karar verilmişti.

Kayıt ve bilirkişi raporlarına dair alınan ara kararda ise; Gaziantep Emniyetinden sanıkların işyeri ve depolarına ait mobese kayıtlarının tekrar istenmesi, HTS kayıtları hakkında bilirkişi raporlarının getirilmesine, yanı sıra dijital materyallerin incelenmesi ve elde edilen kamera görüntülerindeki fotoğrafları ile karşılaştırılarak HTS kayıtları hakkında bilirkişi raporlarının getirilmesine karar verilmişti. 

‘KAMUOYUNDAN DESTEK BEKLİYORUZ’

10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu üyesi İhsan Seylan, son dönemde ülke gündeminin oldukça yoğun bir gerilim altında olması sebebiyle Ankara Katliamı davasının kamuoyunda yeterince gündem olmadığını ifade etti. “Etrafımızdaki çember gittikçe daralıyor. 10 Ekim aile ve yararlıları olarak yalnız kalıyoruz. Bu konuda duyarlı kamuoyundan destek bekliyoruz” diye konuşan Seylan, dava takiplerinin hafıza tazeleme, aile ve yaralılara destek olma konusunda önemli olduğunu da vurgu yaptı. 

‘ÜLKE GÜNDEMİNDE BARIŞ SÖYLEMİ AZALDI’

TTB’ye operasyona da değinen Seylan, “Türk Tabipler Birliği’nin barış açıklamasından sonra yaşadığı durum oldukça üzücü. TTB 10 Ekim Barış Mitingi’ni tertipleyen kurumlarından birisiydi” diyerek ülke gündeminden  barış söyleminin görünürlüğünün giderek azaldığını belirtti. Seylan, “Acılarımıza rağmen barış söylemini sürdürüyoruz. 10 Ekim aileleri ve yaralıları olarak yarın adliye koridorlarında ve her 10 Ekim anmasında bu söyleme devam edeceğiz. Türkiye’de hiçbir insanın hiçbir canlının hayatını kaybetmesini istemeyen herkesin yanımızda olmasını istiyoruz” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bursa'da toprak kayması: 60 ev mühürlendi

SONRAKİ HABER

Komisyona takılan işçilerin itiraz ve dava hakkı var mı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...