Borcu olan işçi iş bulamayınca kendini yaktı

Balıkesir'de iş isteklerine olumsuz yanıt alan Mustafa Birgül, Karesi Belediyesi binası önünde üzerine benzin dökerek kendini ateşe verdi.

29 Ocak 2018 14:20
Paylaş

Balıkesir'de cezaevinden denetimli serbestlik uygulaması kapsamında çıkan Mustafa Birgül, iş isteklerine olumsuz cevap verildiği için üzerine benzin döküp kendisini ateşe verdi. Yaralanan Birgül hastanede tedavi altına alındı.

İŞ BAŞVURULARINA 'ALIMLAR DURDURULDU' YANITI VERİLDİ

Doğan Haber Ajansı tarafından verilen bilgiye göre Balıkesir'de cezaevinden denetimli serbestlik uygulaması kapsamında çıktığı ve borcu olduğu belirtilen Mustafa Birgül, aynı binada hizmet veren Altıeylül ve Karesi belediyelerine giderek iş talebinde bulundu. Birgül, her iki belediyeden de taşerona kadro verilmesi nedeniyle Nisan 2018’e kadar işçi alımlarının durdurulduğu cevabını aldı. Bunun üzerine Mustafa Birgül, belediyelerin bulunduğu binanın önünde üzerine benzin döküp kendisini ateşe verdi. Birgül'ün alev alan giysileri, çevredekiler ve itfaiye görevlileri tarafından söndürüldü. Yaralı yurttaş, sağlık ekipleri tarafından Atatürk Devlet Hastanesine kaldırıldı.

AKP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI: OLAY KURGU MU BİLEMİYORUM

Karesi Belediye Başkanı AKP'li Yücel Yılmaz olaydan sonra yaptığı açıklamada "İş başvurusu var mı yok mu diye kayıtlara baktırıyorum. Cinnet mi geçirdi, ailevi problemleri mi var, yoksa olay kurgu mu bilemiyorum. Denetimli serbestlik ile bırakılmış, her gün imza atması gerekiyormuş. Bu kişilerin belediyede çalışması da mümkün değil. Olay belediyeye mal edilirse üzülürüz" diye konuştu.

EMEP’TEN KENDİNİ YAKAN MUSTAFA BİRGÜL İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Emek Partisi Balıkesir İl Başkanı İdris Doğan işsiz kaldığı için kendini yakan Mustafa Birgül ile ilgili açıklamasında “insanlar işsizlik ve ekonomik bunalımın içindedir” dedi.
Balıkesir'de cezaevinden denetimli serbestlik uygulaması kapsamında çıkan Mustafa Birgül isimli bir yurttaşın iş isteklerine olumsuz cevap verildiği için üzerine benzin döküp, kendisini ateşe verdiği bildirilen açıklamada şöyle denildi: “Daha önce benzer bir olay Ankara’da TBMM önünde yaşanmıştı. Bu durum gösteriyor ki artık insanlar işsizlik ve ekonomik bunalımın içindedir. 
 TÜİK verilerine göre ; Türkiye ekonomisi temmuz-ağustos-eylül aylarını kapsayan üçüncü çeyrekte yüzde 11,1 gibi rekor düzeyde büyüdüğü idda ediliyor. Buradan görülüyor ki bu büyüme işçiler emekçiler ve yoksulların büyümesi değil sermayenin ve patronların büyümesi onların ceplerinin dolmasıdır. İşçilerin ve emekçilerin ekmeği git gide küçülürken patronların ekmeği büyüyorsa burada bir terslik var. Bu gün Balıkesir’de yaşadığımız olay da işte bu tersliğin bir sonucudur. 

Yaralanan arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletirken Balıkesir halkını işsizliğe, yoksulluğa ve adaletsizliğe karşı omuz omuz mücadele etme çağrısında bulunuyoruz.”
 

CHP BALIKESİR İL BAŞKANI: MUSTAFA BİRGÜL, BÜYÜYEN TÜRKİYE'DE İŞ BULAMAMIŞTIR

Olay sonrası Karesi Belediyesi binası önünde açıklama yapan CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, yüzde 11 büyüdüğü söylenen Türkiye'de Mustafa Birgül'ün iş bulamadığını ve kendini yaktığını belirterek "İktidar sahipleri unutmamalıdır ki bu ateşin alevi zalimleri de yakar. Ülkenin yöneticileri, ülkenin sorunlarına umut olmalıdır. Bu umut AKP iktidarında bitmiştir artık" dedi. (İŞÇİ-SENDİKA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

136 aydın, grevleri yasaklanan metal işçilerine destek verdi

SONRAKİ HABER

TOKİ inşaatında yaralanan işçi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...