26 Ocak 2018 19:21

Termik santral inşaatında iş cinayeti

Soma'da Kolin Şirketler Grubu bünyesinde yer alan Hidro-Gen A.Ş. termik enerji santrali inşaatında bir işçi yaşamını yitirdi. Bir işçi yaralandı

Paylaş

Manisa'nın Soma ilçesindeki termik santral inşaatında, 2 işçinin üzerine, forkliftle taşınan iskele ve kurmakta kullanılan demir profiller devrildi. Olayda 1 işçi yaşamını yitirirken, 1 işçi de yaralandı. 

Soma'ya yaklaşık 35 kilometre uzaklıktaki kırsal Türkpiyale Mahallesi'nde bulunan Kolin A.Ş.'ye ait termik santral inşaatında, saat 11.00 sıralarında, iskele kurulması için çalışma başlatıldı. Forklift ile taşınan iskele demir profiller, aniden kayarak, işçilerin üzerine devrildi. İskele kurma işini yapan ve taşeron firmada çalışan işçilerden İskender Sapmaz (35), olay yerinde yaşamını yitirirken, Mehmet Şöki (25) ise yaralandı. Şöki, diğer işçiler tarafından çağrılan ambulansla Soma Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp, tedaviye alındı. Mehmet Şöki'nin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. İskender Sapmaz'ın cenazesi ise savcı ve jandarmanın olay yerindeki incelemesinin ardından aynı hastanenin morguna kaldırıldı. Jandarma, olayla ilgili soruşturma başlattı.

İŞ CİNAYETİNE RAĞMEN ÇALIŞMA DURDURULMADI

Aynı işyerinde başka bir taşeron firmaya bağlı olarak çalışan bir işçi 09.15’teki çay molasına giderken kalabalığı fark ettiklerini, ölümlü kazaya rağmen çalışmanın durmadığını dile getirdi. 
Çok soğuk, yağmurlu ve karlı havalarda 120 metre yükseklikte daracık alanda çalışmak zorunda kaldıklarını belirten işçi bu hava koşullarında çalışmanın durdurulması gerektiğini dile getirdi. Çok soğuk olmasına rağmen ateş yakmanın da yasaklandığını sözlerine ekledi.

Kolin Termik Santral inşaatında daha önce de ölümlü kazaların yaşandığını belirten işçi, bir süre önce de bir baba ile oğulun yüksekten düşerek öldüğünü dile getirdi. 

İnşaatta yurdun farklı illerinden gelen üç bin-üç bin 500 dolayında işçinin çalıştığını, santralin yanındaki konteynırlarda kaldıklarını dile getiren işçi ölen İskender Sapmaz’ın Somalı olduğunu, Soma’da toprağa verileceğini söyledi. (Manisa/EVRENSEL)
 

 

ÖNCEKİ HABER

Son kez bir araya geldiler: Nuriye ve Semih kazandı

SONRAKİ HABER

Beşiktaş kendi evinde Kasımpaşa'yı 2-1 mağlup etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...