26 Ocak 2018 07:07
Son Güncellenme Tarihi: 26 Ocak 2018 09:56

Afrin operasyonunun 7. gününde neler yaşandı?

TSK'nin Afrin'e yönelik operasyonu 7. gününde devam etti. Erdoğan, 'Operasyonu Irak sınırına kadar sürdüreceğiz' dedi.

Paylaş

TSK ve beraberindeki güçlerin Afrin’e yönelik “Zeytin Dalı” adı verilen harekatı 7. gününde devam etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan  'Operasyonu Irak sınırına kadar sürdüreceğiz' dedi. Kırıkhan ve Reyhanlı'ya havan topu ve roket atıldı. 

OPERASYONUN 7. GÜNÜNDE NELER YAŞANDI?

Bölgede yoğun yağış ve sisin etkisi devam ederken savaş uçaklarının gece boyunca bombardıman gerçekleştirdiği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün genişletilmiş il başkanları toplantısında yaptığı açıklamada "Afrin'i işgale gitmiyoruz. Orayı terör örgütlerinden temizleyerek asli sahipleri için yaşanabilir bir yer haline getirmeye çalışıyoruz. Suriye'deki son terörist ortadan kalkana bu ülke asli sahipleri için emin hale gelene kadar operasyonlarımızı sürdüreceğiz. Irak sınırına kadar hiçbir terörist bırakmayana kadar bu mücadelemizi devam ettireceğiz" dedi.

SAĞLIK BAKANI: 14 ŞEHİT VAR 3'Ü BİZİM ASKERİMİZ

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, operasyona dair açıklamasında “14 şehit var, 3'ü bizim askerimiz. Toplam 130 yaralı Türkiye'ye getirildi” dedi.

Operasyonda şu ana kadar hayatını kaybettiği açıklanan askerler Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özkalkan, Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta ve Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı.

TSK'DEN BİLANÇO

TSK ise operasyonun bilançosuna dair yaptığı açıklamada şu ana kadar “En az 343 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ(IŞİD) üyesinin öldürüldüğünü” öne sürdü.

Türkiye'nin farklı kentlerindeki birliklerin Hatay ve Kilis’e asker sevk ettiği açıklandı. DHA, Burseya Dağı’nda kontrolün büyük ölçüde sağlandığını söylerken Bafelyum Tepesi’ne operasyonun sürdüğü belirtildi.

 

KIRIKHAN'A HAVAN TOPU MERMİSİ, REYHANLI'YA ROKET ATILDI

Bugün saat 20.30 sıralarında Suriye topraklarından atılan iki havan topu mermisi, Hatay'ın Kırıkhan ilçesi Yalankoz Mahallesi yakınlarında boş araziye düştü. Patlamayla birlikte şarapnel parçaları, çevredeki bazı evlere isabet etti. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken, bazı evlerde küçük çaplı hasar meydana geldi.

Aynı bir roket ise Reyhanlı ilçesinde boş araziye düştü.

Patlamaların ardından her iki bölgeye de güvenlik güçleri sevk edildi. Ekipler, bölgede inceleme yaptı.(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Doğu Anadolu Bölgesi'nde 650 köy yolu ulaşıma kapandı

SONRAKİ HABER

Erdoğan, 'Barış' diyen TTB'yi hedef gösterdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...