Tüm Bel-Sen'den Tüm Yerel-Sen'e çağrı: Taleplere sahip çık

İzmir'de TİS görüşmeleriyle ilgili basın açıklaması yapan Tüm Bel-Sen, emekçilerin taleplerine sahip çıkması için Tüm Yerel-Sen'e çağrı yaptı.

25 Ocak 2018 16:00
Paylaş

Başlayan TİS görüşmeleri ile ilgili açıklamada bulunan Tüm Bel-Sen, masaya oturan Tüm Yerel-Sen'e İzmir Büyükşehir Belediyesi emekçilerinin taleplerine sahip çıkma ve talepler kabul edilmediği sürece imza atmama çağrısı yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesinde çalışan binlerce kamu emekçisini ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, belediye bürokratları ile Birleşik Kamu-İş'e bağlı Tüm Yerel-Sen arasında başladı. İlk görüşmede 15 idari madde onaylandı.

KESK'e bağlı Tüm Bel-Sen, İzmir 1 Nolu Şubede başlayan TİS görüşmeleri ile ilgili yaptığı anket çalışmasını basın açıklaması ile kamuoyuyla paylaştı. Büyükşehir Belediyesi önünde yapılan açıklamada "Enflasyona, yoksullaşmaya teslim olmayacağız. Yemek kartı, ulaşım kartı ve kreş istiyoruz" pankartı açıldı.

ULAŞIM VE YEMEK KARTI, KREŞ HAKKI

Anketin sonuçlarına göre Büyükşehir Belediyesinde çalışan kamu emekçilerinin öncelikli talepleri arasında kazanılmış bir hak olan ulaşım kartı, az sayıda çalışanın faydalandığı yemekhane sorununun yemek kartı ile çözülmesi, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile OHAL'in kaldırılması, iş güvencesinin korunması, kreşlerin yaygınlaştırılması, sosyal hakların arttırılması ve hizmet binalarının depreme dayanaklı hale getirilmesi bulunuyor.

'TALEPLER GÖRMEZDEN GELİNİYOR'

Basın açıklamasını okuyan Şube Başkanı Çağdaş Yazıcı, Ankara’da hükümet ile Memur-Sen arasında yaşanan toplu görüşme sürecinin bir benzerinin İzmir Büyükşehirde yaşandığını belirterek Tüm Yerel-Sen'in çalışanların taleplerinin görmezden gelindiğini dile getirdi. Tüm Yerel-Sen'in yoksullaşan, maaşları eriyen büyükşehir ve bağlı kuruluşlarındaki emekçileri zafer kazandıkları aldatmacası ile oyalamaya çalıştığını ifade eden Yazıcı "Emekçilere talepleri sorulmadan, çalışanlar sürece katılmadan, onları nesneleştirerek TİS süreçlerini götürmeye çalışanlar işverenlerin dümen suyundadır. Ortaya koyduları taslakların içeriğinden bağımsız emekçileri sürece katmayan, onları yanına almak bir yana arkasından iş çevirenler, işverenin idarenin uygun gördüğü kadarını almakla yetinirler" dedi.

TÜM BEL-SEN'E ÜYE OLMA ÇAĞRISI

İzmir Büyükşehir Belediyesi emekçilerini Tüm Bel-Sen'e üye olmaya çağıran Yazıcı şunları söyledi: Büyükşehir emekçilerinin taleplerini, ulaşım kartını, yemek kartını, kreşi aralıksız savunmaya, ve mücadelemizi yükseltmeye devam edeceğiz. Masada oturan yetkilendirilmiş sendikaya da çağrı yapıyoruz. Biliyoruz yapmayacağınızı ama bildirilerinizde yazdıklarınızın gereğini yapın. Bu haklar alınmadığı takdirde geçen sefer yaptığınız gibi uslu uslu imza atmayın. Her söylediklerine evet demeyin. Tüm Bel-Sen burada, gerekirse grev de örgütler, korkmayın! (İzmir/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

BİKG’ten Afrin için açıklaması: Ne İstiyoruz?

SONRAKİ HABER

'Savaşa karşı barış, OHAL'e karşı demokrasi talep ediyoruz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...