23 Ocak 2018 18:09

Berfin Yıldız'ın katilinden savunma: Falda Azrail çıkmıştı

Bolu'nun Gerede ilçesinde kendisinden ayrılmak isteyen 18 yaşındaki Berfin Yıldız'ı öldüren Cihat Kaycı, mahkemede 'Falda Azrail çıkmıştı' dedi.

Paylaş

Murat KÜÇÜK

Bolu'nun Gerede ilçesinde, kendisinden ayrılmak isteyen 18 yaşındaki üniversite öğrencisi Berfin Yıldız'ı silah zoruyla kaçırıp boş bir arazide öldüren Cihat Kaycı'nın ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi. Tutuklu sanık Kaycı, mahkemede kendisini "Falda Azrail çıkmıştı" diye savundu.

Cinayet 10 Aralık 2016'da meydana geldi. İddiaya göre, İstanbul'da ikamet eden Cihat Kaycı, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gerede Meslek Yüksekokulu Moda Tasarımı Bölümü'nde okuyan Berfin Yıldız ile görüşmek için yanına gitti. Kendisinden ayrılmak isteyen Yıldız'ın kaldığı 5'inci kattaki eve tırmanıp, balkondan içeriye giren Kaycı, A.B.'yi tabanca ile yaraladı. Cihat Kaycı, daha sorna Berfin Yıldız'ı silah zoruyla boş araziye götürüp, burada öldürdü.

Olayın ardından tutuklanan Cihat Kaycı, 'tasarlayarak öldürme', 'silahla tehdit', 'konut dokunulmazlığını ihlal' ve 'silahla yaralama' suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılandığı Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, ikinci kez hâkim karşısına çıktı. Duruşmaya, Berfin Yıldız'ın annesi Zöhre, babası Ünsal ve erkek kardeşi Kadir Yıldız ile sanığın yakınları katıldı. Duruşmada savunma yapan Cihat Kaycı, cinayetten bir ay önce olayın falda çıktığını söylerek "Falda sevgili olarak ben çıkmışım, ikinci kartta ise ara bozan bir kişinin olduğunu Berfin bana anlattı. Hatta üçüncü bir kart daha olduğunu ama bu kartı söylemek istemediğini bana söyledi. Israrım üzerine üçüncü kartta Azrail çıktığını açıkladı. Ben de güldüm tabii ki. Ama şimdi anlıyorum ki bu fal doğru çıktı. Aramıza giren kişi Aziz isimli kişi olmuştur. Cinayet onun yüzünden işlenmiştir" dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Cihat Kaycı'nın 5'inci kattaki eve tırmanıp tırmanmadığının belirlenmesi için keşif yapılmasına karar verdi. Duruşma, yeni tanıkların dinlenilmesi için ve keşif sonucunun kararı etkileyecek olması nedeniyle ertelendi. Cihat Kaycı'nın tutukluluk halinin devamına karar verildi. (Bolu/DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Mayon Yanardağı patladı; 56 bin kişi bölgeden tahliye edildi

SONRAKİ HABER

Temsa'da da grev kararı asıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...