23 Ocak 2018 05:17

Dünyanın ilk robot vatandaşı Sophia, Türkiye'ye geliyor

Suudi Arabistan tarafından vatandaşlık verilen insansı robot Sophia, 5. Marketing Meetup 2018 etkinliğinin konuğu olarak Türkiye'ye gelecek.

Paylaş

Birleşmiş Milletler Genel Kurul Komite Üyesi ve dünyanın ilk robot vatandaşı Sophia, 19 Nisan tarihinde Uniq İstanbul kompleksinde gerçekleştirilecek olan 5. Marketing Meetup 2018'e katılacak.

Türkiye’ye ilk kez gelecek olan Sophia, kendisiyle ilgili merak edilen soruları yanıtlayacak.

BAHÇELİ TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında, "Suudi Arabistan bir Hollywood yıldızına benzetilen, robota dünyada ilk kez vatandaşlık vererek ne yapmak istemektedir? Nasıl bir hüsran, husumet kutsal topraklarda hakimiyet kurmuştur?" ifadelerini kullanarak Suudi Arabistan'a tepki göstermişti.

ROBOT SOPHİA KİMDİR?

Hong Kong’ta, geliştirilen Sophia, her türlü insan duygusunu mimiklerle ifade edebiliyor. Sophia, bu ifadelerin ise arkasındaki duyguları, sahip olduğu yapay zeka ile de öğrenebiliyor. Kısa süre önce Birleşmiş Milletler İnovasyon Şampiyonu seçilen Sophia şimdiye kadar pek çok kez tv programlarına konuk oldu. Sophia’ya geçtiğimiz yıl, Suudi Arabistan vatandaşlık vermiş; Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Komitesine de üye seçilmişti. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Erdoğan, Afrin desteğimizden rahatsız

SONRAKİ HABER

Toprağa verilen Enver Ercan için tören düzenlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...