22 Ocak 2018 08:21

Muharrem İnce CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıkladı

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 3-4 Şubat 2018'de Ankara'da yapılacak 36'ncı Olağan Kurultayda CHP Genel Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Paylaş

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında CHP Genel Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Konuşmasına Afrin Harekatıyla başlayan İnce şunları söyledi:  "CHP'nin genel başkan adaylığıyla ilgili karşınızda olduğum için üzgünüm. Ancak yaşamın içinde bunlar var. Sayın Cumhurbaşkanı, Afrin ile ilgili harekatı parti kongrelerinde konuşuyorsa hayat da bir yandan devam ediyor demektir. Şehitlerimize Allahtan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti kendisine içerden veya dışardan yapılacak her türlü terör saldırı karşısında mücadele etmek zorundadır. Önümüzde 3 önemli seçim var. Bunların olağan olmayacağını gösteren çok sayıda emare bulunmaktadır.  Bu seçimler Türkiye'nin seçimleri haline gelmiştir. Parti çıkarlarının çok ötesinde Türkiye'nin kaderini ilgilendiren yol ayrımlarıdır. Köprüden önceki son çıkıştır. 2019 seçimlerinde yanlış bir yola girildiğinde başımıza geleceği görmek için müneccim olmaya gerek yoktur. Bu tehlike gündelik sorunlarımızın çok önündedir."

'YETERLİ İMZA VAR, GENEL BAŞKANLIĞA ADAYIM'

Türkiye'nin uçurumun başında olduğunu savunan Muharrem İnce şöyle devam etti: "Uçurumun başındaki Türkiye'yi çekip almak için CHP'ye önemli görev düşmektedir. CHP'nin mücadeleci olma zorunluluğu vardır.  Demokrasiyi, Cumhuriyetimizi ileriye taşımak herkesten fazla görevimizdir. CHP'nin 36'ncı olağan kurultayında oy kullanacak olan delegeler sadece genel başkan, parti meclisi ve üyelerini seçmeyeceklerdir. Onların bugün CHP'li kurultay delegelerinin görevi bu seçimlerle sınırlı değildir. Çocuklarımızın ve ülkemizin geleceğinin sorumluluğu vardır. CHP'nin kurultay delegeleri  değil Cumhuriyet'in delegeleridir. Bu kurultay Kılıçdaroğlu, İnce ya da başka adayların yarışması değil geleceğimizi yeniden kazanma kurultayıdır. Bizim demokrasi anlayışımız Cumhuriyetçilikten beslenir. Bireyin özgür iradesini esas alır. Yurttaşlarımızın birliğine dayanır. Temeli yurtseverliktir. Halkçılığımız ayrımcılığa karşıdır. Partimiz kurultaya giderken AKP bütün devlet imkanlarıyla  saldırırken CHP'ye gençlik kollarından beri hizmet etmiş arkadaşınız olarak parti içi tartışmaların hiçbir yerinde olmayacağım. Gündemimiz ülkemiz ve milletimizdir. Hayalim özgüveni yüksek bir CHP'dir. Tarihi başarılarını sahiplenen, kadrolarına inanan bir parti olmaktır. Halkına güvenen bir CHP halkının güvendiği bir CHP'dir amacım. Hesap vermesi gerekenler karşısında savunma yapmak CHP'nin işi değildir. Doğruları söylemek için doğru zamana ve cesur yüreklere ihtiyaç vardır. Umutlarımız canlandırmaya kardeşlik köprüleri kurmaya atılımlar yapmaya ihtiyacı vardır.  36'ncı olağan kurultayımızda CHP Genel Başkanlığa adayım. Adayım diyorum çünkü CHP'de genel başkanlığa aday olunmaz aday gösterilir. Benim de elimde yeterli sayıda imza olduğu için aday adayı değilim aday gösterildim diyorum ve imza toplamaya da devam ediyorum."

'CHP'NİN CUMHURBAŞKANI ADAYI, GENEL BAŞKANIN İKİ DUDAĞI ARASINDA OLMAMALIDIR'

Muharrem İnce, 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP'nin delegelerinin görüşünü alarak tüzük değişikliğine gitmesi gerektiğine dikkati çekerek şu ifadeleri kullandı: "2019'da CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı, genel başkanın iki dudağı arasında olmamalıdır. Tıpış tıpış oy vermemeliyiz. Gönüllü oy kullanmaya gitmeliyiz. Onun için CHP'nin 1 milyon 200 bin üyesinin görüşünün alındığı, onların önemsendiği bir tüzük değişikliğini CHP gerçekleştirmelidir. CHP genel başkanı, 'partiyi ben yöneteyim ülkeyi başkası yönetsin' diyemez. Bunu dememelidir. 3 Şubat'ta kaderine el koyması için, memleketin geleceğinde söz sahibi olması için 80 milyonu partili partisiz, üye olan olmayan herkes herkesi Ankara'ya kurultaya davet ediyorum."

ÜMİT KOCASAKAL DA ADAYLIĞINI AÇIKLAMIŞTI

İstanbul Barosunun eski başkanı Ümit Kocasakal da CHP genel başkanlığına adaylığını açıklamıştı. Taksim’de bir otelde düzenlediği basın toplantısıyla adaylığını açıklayan Kocasakal, “Çıkış noktam şu; oy vermeye tıpış tıpış değil, koşa koşa ve heyecanla gidilecek. Özüne, kimliğine, kurucu değerlerine, fabrika ayarlarına geri dönen bir CHP ve bundan sonra da bu sloganı kullanacağım; ‘Kurtuluş kuruluştadır” demişti.

CHP'NİN KURULTAYI 3-4 ŞUBAT'TA

CHP'nin 36. Olağan Kurultayı 3-4 Şubat 2018'de Ankara'da yapılacak ve Genel Başkanın yanı sıra 60 kişilik PM üyesi belirlenecek. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Afrin operasyonunda 3. gün: 1 asker hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Birleşik Metal-İş ve Çelik-İş de 2 Şubat’ta greve çıkıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...