İzmir Valiliğinden Afrin eylemlerine yasak

İzmir Valiliği, emek ve demokrasi güçlerinin yapmak istediği Afrin operasyonu protestolarını 'OHAL' ve 'güvenlik' gerekçesiyle yasakladı.

22 Ocak 2018 06:30
Son Güncellenme Tarihi: 22 Ocak 2018 08:38
Paylaş

Afrin'e yönelik başlatılan 'Zeytin Dalı' adlı askeri operasyonun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın savaşa karşı ses çıkarmak isteyenlere yönelik gözdağıyla birlikte ülke genelinde yapılmak istenen eylemlere yönelik yasaklar sürüyor.

İzmir'de dün HDP'nin bugün de İzmir emek ve demokrasi güçlerinin yapmak istedikleri eylemler Valilik tarafından yasaklandı. İzmir Valiliği yasağa gerekçe olarak devam eden OHAL'in verdiği yetkileri ve güvenlik sorununu gösterdi. Yasak, kurum temsilcilerine telefonla bildirildi.

BASIN TOPLANTISI İLE PROTESTO EDİLDİ

Valiliğin yasak kararı İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından protesto edildi. Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube'de gerçekleşen basın toplantısında açıklamayı okuyan Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç, ilk olarak İzmir Valiliği'nin yasak kararına değinerek " Bu durumu kınıyor bu tür faşizan tekçi uygulamaları kabul etmeyeceğimizi bir kez daha  yüksek sesle dile getiriyoruz. İzmir’de ve diğer illerde uygulanan yasaklar, iktidarın bu savaşı ne kadar kırılgan bir zeminde yürüttüğünü, elinin ne kadar zayıf olduğunu göstermektedir. Afrîn savaşını alkışlamak dışında her sözün yasaklandığı, toplumsal muhalefetin doğrudan tehditlerle bertaraf edildiği bu düzene boyun eğmeyeceğiz" dedi. 

'2019 SEÇİMLERİNE HAZIRLIK'

AKP, 2019’da yapılacak seçimi garantiye almak ve milliyetçiliği körükleyerek iktidarını sürdürmek için savaştan medet umduğunu dile getiren Kılıç şunları söyledi " OHAL aracılığıyla sivil darbesini gerçekleştiren AKP, bir yandan OHAL’in uzatılma gerekçelerine yenilerini eklemek bir yandan da fiili iktidar ortağı MHP ile birlikte girecekleri 2019 seçimlerinde oyları artırmak için tehlikeli maceralara girişmektedir. Savaş ve çatışma üzerinden iç siyaseti ve toplumsal yapıyı dizayn etme en kirli politikalardandır. İktidarda kalma uğruna çocuklarımızın geleceği heba edilemez". 

'KAOS DIŞINDA ÇÖZÜM ÜRETMEYECEK'

Afrin'in Türkiye için tehdit oluşturmadığını da ifade eden Kılıç " Bu müdahale sınırın iki tarafında akrabalık ilişkisi olan halkları derinden etkileyecek, ülkemiz içerisinde yeni kırılmalara yol açacaktır. Afrin’e yönelik bir operasyon yeni acılar, bedeller ve kaos dışında sonuç üretmeyecek, olsa olsa AKP-MHP iktidarına kanla sulanmış birkaç oy getirecektir. Bu çılgınlıktan vazgeçilmelidir. Biz İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri olarak Ortadoğu’da emperyalistlerin etnik ve mezhepsel kimlikleri üzerinden egemenlik kurma politikalarına karşı, halkların ve emekçilerin eşit, özgür, bir arda yaşamını savunuyoruz. Milliyetçi duyguları ayaklandırarak barış talebimizi ve sesimizi engelleyemeyecekler. Bizler savaşa karşı duracak, halkların barış içinde bir arada yaşaması için mücadelemizi kesintisiz sürdüreceğiz" dedi.

OPERASYONLARIN DURDURULMASI İSTENECEKTİ

Yapılmak istenen eylemlerde, Afrin'e yönelik operasyonun son bulması istenecekti. Ayrıca hükümetin savaş politikalarına karşı barış, kardeşlik ve bir arada yaşam talebinin güçlendirilmesi çağrısı yapılacaktı. (İzmir/EVRENSEL) 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

786 kişi Afrin paylaşımları nedeniyle gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Antalya ve Osmaniye'de iş cinayetleri: 2 ölü 1 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...