20 Ocak 2018 05:54
Son Güncellenme Tarihi: 20 Ocak 2018 11:03

Genç Bi Şenlik, İstanbul Valiliği tarafından iptal edildi

Erbakan Vakfı Gençlik Kolları'nın hedef gösterdiği 'Genç Bi Şenlik' Valilik tarafından 'veliler katılmıyor ve alkolü özendiriyor' diye iptal edildi.

Paylaş

Türkiye’nin en büyük gençlik şenliği "Genç Bi Şenlik’ Sömestr" bir gün kala İstanbul Valiliği tarafından iptal edildi. Erbakan Vakfı Gençlik Kolları, yaklaşık bir haftadır sosyal medyada karalama kampanyası yürütüyordu. İstanbul Valiliği "şenliğe velilerin katılamayacak olması", alkol ve tütün ürünleri satışı olmamasına rağmen "alkol ve tütün kullanımını özendirdiği" gerekçesiyle şenliği iptal etti.

GENÇ Bİ ŞENLİK ORGANİZASYON KOMİTESİ AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Valiliği tarafından iptal edilen Genç Bi Şenlik'in organizasyon komitesi tarafından yapılan açıklama şöyle:

"20 Ocak 2018 Cumartesi günü gerçekleştireceğimiz, alkol ve tütün ürünlerinin satışının olmadığı etkinliğimiz alkol ve tütün ürünlerinin kullanımı ile velilerimizin katılamayacak olması gerekçe gösterilerek valilik tarafından bir gün kala uygun görülmemiştir. Biz gençleri müzikten başka bir şeye özendirmedik. Bilet sahibiplerinin ödedikleri bilet bedeli en kısa sürede iade edilecek olup, bir günden kısa bir süre kalan ve büyük emekler sorunucunda organize edilen bu etkinliğin, birden bire ve tebliğ edilen gerekçe ile iptalini ise kamuoyunun takdirlerine sunuyoruz."

Erbakan Vakfı Gençlik Kolları, Genç Bi Şenlik'in iptal edilmesini istemişti
Erbakan Vakfı Gençlik Kolları, Genç Bi Şenlik'in iptal edilmesi için kampanya yürütmüştü.

ERBAKAN VAKFI GENÇLİK KOLLARI: MAKSAT HASIL OLDU

Şenliğin iptal edilmesi sonrasında, Erbakan Vakfı Genel Merkez Gençlik Kolları da sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Açıklamada, "20 Ocak 2018 Cumartesi yapılması planlanan, gençliğimizin sağlığını ve ahlakını tehdit eden 'Genç Bi Şenlik' etkinliği, İstanbul Valiliği tarafından iptal edilmiştir. Erbakan Vakfı Genel Merkez Gençlik Kolları'nın öncülüğünde yapılan kamuoyu çalışmalarının maksadı hasıl olmuştur." denildi.

'GENÇLERİ TEOMAN'DAN DEĞİL, TECAVÜZDEN KORUYUN'

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Genç Bi Şenlik'in yasaklanmasını TBMM'ye taşıdı. Yarkadaş, konserin yanı sıra Sadece Diktatör adlı oyunun neden yasaklandığını da Başbakan Binali Yıldırım'a sordu ve cevap istedi.

ERBAKAN VAKFI İSTEYİNCE...

Yaklaşık 15 bin bilet satılan şenliğin yasaklanması üzerine yazılı açıklama yapan Barış Yarkadaş şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul Valiliği, duyuruları önceden yapılan ve gerekli izinleri alınan 'Genç Bi Şenlik' adlı eğlenceyi keyfi olarak yasaklıyor. Yaptığımız araştırma sonucu, şenliğin iptal edilmesine Erbakan Vakfı Gençlik Kolları'nın yaptığı başvurunun yol açtığını öğrendik. Vakıf yöneticileri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Selahattin Güven'e giderek, şenliğin 'gayri ahlaki' olduğunu söylüyor ve engellenmesini istiyor. Ve aynı gün İstanbul Valiliği, komik ötesi bir gerekçeyle şenliğin yasaklandığını bildiriyor."

'HAMİLE ÇOCUKLARDAN RAHATSIZ OLMUYORLAR'

Erbakan Vakfı Gençlik Kolları'nın yaptığı başvurunun jet hızıyla işleme konulduğunun ve adeta talimat olarak kabul edildiğinin altını çizen Yarkadaş, sözlerine şöyle devam etti:

"Sözde Aile Bakanlığı bürokratları, AKP'nin 2019 seçimlerinde Erbakan çevresine olan ihtiyacını bildiği için, bu anlamsız başvuruyu işleme koydurtuyor. 500 çocuğun hamile kalmasından hiçbir rahatsızlık duymayan ve sorumluluğunun hesabını vermekten kaçan İstanbul Valiliğ de konseri yasaklıyor. Yasak kararı ise tam bir trajedi... Valilik, yasağa gerekçe olarak, konsere gelecek gençlerin yanında ailelerinin olmayacağını, bunun da konsere katılanları korunaksız bırakacağını söylüyor. Ayrıca aynı gerekçede, konser bölgesinde tütünlü mamüllerin satıldığı bunun da sakınca yaratacağı belirtiliyor."

'KOMİK GEREKÇELER'

"Valilik aklımızla alay ediyor" diyen Yarkadaş, "Keşke bu kadar saçma sapan gerekçe üretmek yerine, doğrudan yasakladığınızı açıklasaydınız"  tepkisini gösterdi ve İstanbul Valiliğinin hamile kalan 500 çocuğu korumak için aynı hassasiyeti göstermediğini ve sorumluları adeta koruma altına aldığını hatırlattı.

"SADECE DİKTATÖR NEDEN YASAKLANDI?"

Yarkadaş yaptığı açıklamada, Barış Atay'ın sahneye koyduğu Sadece Diktatör adlı oyunun yasaklanmasını da eleştirdi. Yarkadaş, "Barış Atay'ın yerinde olsam, oyunun afişini değiştirir, Artvin ve İstanbul polisinin engellemeleri sırasındaki fotoğrafları afiş haline getiririm. Oyunu en güzel o kareler özetliyor çünkü" dedi.

GENÇ Bİ ŞENLİK'E KİMLER KATILACAKTI?

Modüler Sanat ile Koşanadam Organizasyon’un düzenlediği ve 21 yaş üzerinin katılamadığı 'Genç Bi Şenlik Sömestr' 20 Ocak Cumartesi (bugün) Ülker Sports Arena’da gerçekleşecekti.

İlki 2015 yılında gerçekleşen şenlik, 21 yaş üzerinin katılmadığı ilk etkinlik olma özelliği ile Türkiye’nin en büyük gençlik festivali olma yolunda ilerliyordu. İstanbul'un en köklü liselerinden öğrencilerin planlama ve yönetim dahil tüm aşamalarında görev aldığı Genç Bi Şenlik'te, sahne performanslarının yanı sıra; sosyal sorumluluk, kültür, sanat ve spor faaliyetlerinin de gerçekleşmesi hedeflenmişti.

Şenlikte Teoman, Manga, Ezhel, Pera, Dolu Kadehi Ters Tut ve Oğuzhan Uğur sahne alacaktı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Instagram'a gelen 'Son görülme' özelliği nasıl kapatılır?

SONRAKİ HABER

Hakkari Valiliği, HDP milletvekillerini protokolden çıkardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...