20 Ocak 2018 05:17

Instagram'a gelen 'Son görülme' özelliği nasıl kapatılır?

Whatsapp'ta ve Facebook'taki 'son görülme' özelliği Instagram'a da geldi. Bu bilgiyi paylaşmak istemeyenler 'son görülme' özelliğini kapatabilir.

Paylaş

Bir süre önce mesajlaşma özelliğini ayrı bir uygulamaya dönüştüren Instagram, Facebook Messenger ve WhatsApp’ta da var olan ve "Son görülme" olarak bilinen “Hareket Durumunu Göster” özelliğini yayına aldı. Bu özellikle birlikte Instagram kullanıcıları artık kullanıcıların en son ne zaman aktif olduğunu görebilecek.

“Hareket Durumunu Göster” seçeneği otomatik olarak tüm kullanıcılarda aktif ancak bu seçeneği kapatmanız mümkün. Bu seçeneği pasif hale getirdiğinizde başka kullanıcıların Instagram’da en son ne zaman aktif olduğunu da göremiyorsunuz.

"Hareket Durumunu Göster" özelliği sadece sizin takip ettiklerinizi ve size DM gönderenleri kapsıyor. Bazı arkadaşlarınızın son görülme tarihinde “Bugün” gibi genel bir tabirle karşılaşabilirsiniz. Diğer yandan “Şu an” gibi detaylı sonuçlar görmeniz de mümkün.

Facebook Messenger’da aktiflik durumunuzu kapatma seçeneği henüz yok. Üstelik son zamanlarda aktif olan kişileri Messenger’ın üst kısmında bir bildirim eşliğinde görüntüleyebiliyorsunuz. Bu açıdan Instagram’ın şimdilik kullanıcı gizliliğine önem verdiği söylenebilir.

HAREKET DURUMUNU GÖSTER ÖZELLİĞİ NASIL KAPATILIR?

  1. Instagram uygulamasını açtıktan sonra "Profil" sayfanıza gidin.
  2. Profil sayfanızın sağ üst köşesindeki üç noktaya basarak "Seçenekler" sayfasına ulaşın.
  3. Seçenekler sayfasında "Hesap" başlığının ardında yer alan "Ayarlar" başlığına sayfayı kaydırarak gidin.
  4. Yine sayfayı kaydırdırğınızda "Ayarlar" başlığının altında “Hareket Durumunu Göster” başlığının yer aldığını göreceksiniz.
  5. O seçeneğin yanındaki butona basarak ayarı kapatabilirsiniz.

Bu ayarı kapatmanızla birlikte takip ettiğiniz ya da mesajlaştığınız kullanıcıların Instagram’da en son ne zaman aktif olduğunu da göremeyeceksiniz. (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Webrazzi

ÖNCEKİ HABER

Günün futbol programı: F.Bahçe, Göz-Göz'ü ağırlıyor

SONRAKİ HABER

Genç Bi Şenlik, İstanbul Valiliği tarafından iptal edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...