31 Ağustos 2017 10:59

Instagram'da ünlülerin telefon ve e-postaları açığa çıktı

Instagram’ın sistemindeki hata sonucu ünlülerin telefon numaraları ve elektronik posta adresleri ortaya çıkıp hackerların saldırısına açık hale geldi.

Paylaş

BBC türkçe'nin haberine göre, Instagram, sistemlerindeki bir hata sonucunda bir dizi ünlü ismin telefon numaraları ve elektronik posta adreslerinin ortaya çıkartıp, hackerların saldırısına açık hale getirdiğini açıkladı.

Facebook'un sahip olduğu sosyal medya ağı, durumdan haberdar etmek için genelde ünlü isimler olan doğrulanmış kullanıcılarına, elektronik posta yollandığını belirtti.

Instagram, bir ya da daha fazla siber saldırganın, iletişim bilgilerini alabilmek için bazı ünlü isimlerin hesaplarına saldırdığına inanıldığını da ifade etti.

Şifrelerin çalınmadığını belirten Instagram, kullanıcılarına hesaplarında şüpheli faaliyetler olup olmadığını izlemeleri uyarısında bulunurken, kaç kişinin bu durumdan etkilendiğini belirtmedi.

Güvenlik açığının, Instagram'ın yazılımındaki bir hatadan kaynaklandığı kaydedildi.

Instagram'ın uygulama planlama arayüzünde (API) hata olduğu söylenirken, hatanın giderildiği de ifade edildi.

Şirket ayrıca doğrulanmış kullanıcılarını, beklenmeyen telefonlar, mesajlar ve elektronik postalar konusunda "çok daha dikkatli" olmaları için uyardı.

Instagram'ın dünya genelinde 500 milyondan fazla üyesi var ve bunların 300 milyonu uygulamayı günde bir kez kullanıyor. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Telafer ve Ninova'nın tamamı Irak'ın kontrolünde

SONRAKİ HABER

Serinhisar'daki sel hasarı gün ağırınca ortaya çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa