17 Ocak 2018 12:50

Geleceğimizi kimseye emanet etmeyeceğiz

Son günlerde karşılaştığım bir haber üzerine fikirlerimi buradan paylaşmak istedim.

Paylaş

ERÜ’den Bir Kadın Öğrenci
Kayseri

Merhaba. Ben 22 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Son günlerde karşılaştığım bir haber üzerine fikirlerimi buradan paylaşmak istedim. Okuduğum haber Diyanet tarafından cuma namazlarında okutulan hutbelerde, 9 yaşındaki kız çocukların evlenebileceğine hatta gebe de kalabileceğine; erkek çocuklarının ise 12 yaşına girdiklerinde baba olabileceklerine yönelik şeyler içeriyordu. Sosyal medya hesabımda okuduğum yazılarda bu duruma tepkili olan insanlar kadar savunma yapan insanların olduğunu görmek çocuk istismarının nasıl bu kadar arttığına kanıt niteliği taşıyor. Çocuklarımızın eğitim aldığı okullarda eğitim veren bir öğretmen eşofman giyen kız öğrenciler hakkında “Ya benim çok sapık duygularım var ya da şeytan onlara uğramıyor. Bir genç kızın vücut hatlarını gördükten sonra şeytan size üflemiyorsa ya erkekliğinizi ya da imanınızı kaybetmişsiniz demektir.” ifadelerini kullanmıştı.
BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜYÜZ
Diyanet’in açıklamaları çocukların okul sıralarında olması, sokakta oyun oynaması gereken yaşları; insanlara evlilik yaşı olarak lanse edip çocukların gelin damat olması gerektiğini öğütleyerek pedofilinin önünü açıyor. Böylesi açıklamalara, öğretmenlerin bu yaklaşımlarına karşı bir yaptırım uygulanması gerektiğini düşünüyorum. Sadece yaptırım beklemenin dışında biz kadınlar da kendi hayatlarımızın ve çocuklarımızın hayatlarını daha yaşanılabilir hale getirmek için birkaç söz etmeliyiz. Yaptırım uygulanmaması sonucu 2017 yılında 387 çocuğun cinsel istismara uğramasına, Karaman Ensar Vakfı’nda yaşananlara, geçtiğimiz günlerde Konya’da bir yurtta yaşananlara açık davet niteliği taşıyor.
Kadınların birlikteliği istismarın önünü açan yasanın geri çekilmesini sağlamıştı. Yaşamımızı, çocukların geleceğini, hayallerini böylesi ‘sapık niyetli insanların’ ellerine bırakmamalıyız. Kadınlar olarak bir arada ne kadar güçlü olduğumuzu tekrar tekrar göstermeli ve geleceğimizi kimsenin eline emanet etmemeliyiz.

 

ÖNCEKİ HABER

Fransa’da bakterili mama operasyonu

SONRAKİ HABER

Eski CIA ajanına Çin soruşturması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...