17 Ocak 2018 07:37

Emniyet, DTK soruşturmasındaki dinleme kayıtlarını silmiş!

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, DTK'de faaliyet yürüttüğü iddiasıyla yargılanan Yusuf Karataş'ın soruşturmasında dinleme kayıtlarını sildiğini belirtti.

Paylaş

Diyarbakır’da yürütülen DTK soruşturması kapsamında 27 Temmuz 2017’de tutuklanan, yapılan itiraz üzerine 22 Eylül’de tahliye edilen Evrensel Gazetesi Yazarı Yusuf Karataş hakkında “Örgüt kurmak ve yönetmek” iddiasıyla 15 yıldan 22.5 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın 2’inci duruşması görüldü.  Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya, Karataş ve avukatları katıldı. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nün mahkemeye gönderdiği yazıda  DTK soruşturması kapsamında teknik araçlarla kayıt altına alınan dinleme kayıtlarının imha edildiği,  kayıt altına alınan ses kayıtlarının bir örneğinin 2 Şubat 2014’te Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına teslim edildiği yönündeki yazısı okundu.  

Duruşmada söz alan Karataş, daha önce yaptığı savunmaları tekrar ederek, adli kontrol kararının kaldırılmasını istedi. Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Karataş’tan alınan ses örneklerinin karşılaştırma yapılması için ATK’ye gönderilmesine karar verdi. Mahkeme, Karataş’ın dinlenen konuşma kayıtlarının tape haline getirilerek Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne gönderilmesi için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına yazı gönderilmesine karar vererek, Karataş hakkında verdiği adli kontrol ve yurtdışı yasağının kaldırılması yönündeki talebi de reddetti.

Dava eksiklerin tamamlanması için 30 Mayıs tarihine ertelendi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Binali Erdoğan TRT’ye geri dönüyor

SONRAKİ HABER

Emrah Serbes davasında bilirkişi raporu hazırlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...