17 Ocak 2018 07:37

Binali Erdoğan TRT’ye geri dönüyor

Başkanlık sistemini eleştirdiği için TRT’den uzaklaştırılan Haber-Sen Yöneticisi Binali Erdoğan mahkeme kararı ile görevine dönüyor.

Paylaş

Metehan UD
İzmir

Sosyal medyada başkanlık sistemini eleştirdiği için TRT’deki görevinden uzaklaştırılan Haber-Sen Yöneticisi Binali Erdoğan mahkeme kararı ile görevine geri dönüyor. Erdoğan mücadelesine devam edeceğini ifade etti. 

16 Nisan referandumu öncesinde TRT İzmir Bölge Müdürlüğünde baş kameraman olarak çalışırken sosyal medya üzerinden yaptığı başkanlık karşıtı paylaşımlardan dolayı hakkında başlatılan soruşturmadan dolayı önce görevinden uzaklaştırılan ardından tutuklanarak bir süre cezaevinde kalan Binali Erdoğan hakkında mahkemeden olumlu karar çıktı. 

‘HUKUKA AYKIRI’

TRT Genel Müdürlüğü Yüksek Disiplin Kurulu aldığı memuriyetten men kararını yargıya taşıyan Haber-Sen 6 No’lu Şube Yöneticisi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Üyesi Binali Erdoğan yürütmeyi durdurma kararı aldı. İzmir Bölge İdare Mahkemesi 2. Dava Dairesi, verdiği kararla olası hak kayıplarının önünü geçmek için TRT’nin kararını askıya aldı. Kararda işlemin hukuka aykırı olduğu vurgulandı. Mahkemenin kararına göre 1 ay içinde Erdoğan görevine başlayacak. Erdoğan’ın hak kayıpları da giderilecek. 

‘TRT’DEKİ MÜCADELEMİZ SÜRECEK’

Kararı gazetemize değerlendiren Binali Erdoğan, haklılığının mahkeme karşısında ortaya koyulduğunu belirterek “Davamdan ve sendikal mücadelemden vazgeçmedim. Sendikamdan, siyasi çevrelerden ve üyesi olduğum derneklerden destek aldım. Teşekkür ediyorum. TRT’ye geri dönerek kaldığımız yerden ülkemiz ve çocuklarımızın geleceği için devam edeceğiz. Muhalif kesim üzerinden yürüyen olumsuz bir süreç var, baskı ve sindirme politikaları artıyor. Bunu kıracağız” dedi.
 

ÖNCEKİ HABER

Finlandiya’da gizli belgeleri yayımlama tartışmaları sürüyor

SONRAKİ HABER

Emniyet, DTK soruşturmasındaki dinleme kayıtlarını silmiş!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa