12 Ocak 2018 07:44

'Yerel mahkemenin kararını tanımadığı AYM, AİHM'ye gitsin'

CHP Milletvekili Ceyhun İrgil, Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) başvurması önerisinde bulundu.

Paylaş

CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) başvurması önerisinde bulundu. İrgil, “Öyle bir haldeyiz ki, hukuk perişan, AYM hiç böyle hakarete uğramamıştı. Bence AYM, AİHM’e gitsin” dedi.

Tutuklu gazeteciler Mehmet Altan ve Şahin Alpay'ın başvurusunu değerlendiren Anayasa Mahkemesi, hak ihlali yapıldığına dair karar verdi. Bunun üzerine, avukatların tahliye talebinde bulunduğu yerel mahkeme, kararın Resmi Gazetede yayımlanmamış olması nedeniyle tahliye talebini reddetti ve AYM’nin hak ihlali dediği tutukluluğa devam kararı verdi. Bunun üzerine AYM, twitter hesabından bir paylaşımda bulunarak gerekçeli karara internet sitesinden ulaşılabileceğini açıkladı.

AYM ile alt mahkemenin geç saatlerde yaptığı bu atışmayı değerlendiren CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil şöyle konuştu: “Öyle ciddiyetsiz bir ülke haline geldik ki, mizahtan öte. Alt mahkeme üst mahkemeye resmen ‘Sen kimsin!’ dedi. İktidar da hoşlanmadığı kararlar çıktığında aynısını söylüyor! Artık öyle bir hale geldik ki, hukuk perişan. AYM hiç böyle hakarete uğramamıştı. O yüzden naçizane tavsiyem bence AYM ya kapısına kilit vursun, ya da hak mağduriyeti nedeniyle AİHM’e başvursun.” (HABER MERKEZİ)

 

 

 

 

ÖNCEKİ HABER

Billie Jean King: Margaret Court Arena’nın adı değişmeli

SONRAKİ HABER

Bundesliga’da 2. yarı başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa