11 Ocak 2018 11:18

Mumia Abu Jamal’in sağlığı yeniden kötüleşti

36 yıldır cezaevinde olan, yazıları Evrensel'de de yayımlanan, siyah hakları savuncusu ve gazeteci Mumia Abu Jamal'in sağlık durumu yeniden kötüleşti.

Paylaş

36 yıldır cezaevinde tutulan, gazetemizde de yazıları yayımlanan, ABD’li siyah hakları savunucusu ve gazeteci Mumia Abu Jamal’in sağlık sorunları yaşadığı öğrenildi.

Prison Radio’daki konuşmasında tedavisinin ancak tarafsız doktorlar tarafından bir klinikte gerçekleşebileceğini söyleyen Abu Jamal, 17 Ocak’ta Philadelphia’da görülecek duruşmasında, insani nedenlerle tutukluluğuna son verilmesini talep ediyor. Abu Jamal ile dayanışma inisiyatifleri 36 yıldır tutuklu olan gazeteci ve siyah hakları savunucusu için büyük bir kampanya başlattı.

HEPATİT C’DEN SONRA CİLT SORUNLARI BAŞLADI

2017 yazında mahkeme kararıyla elde ettiği Hepatit C hastalığı tedavisinin başarılı olması sayesinde derin nefes alan Abu Jamal, 30 yılı tecritte geçen 36 yıllık tutukluluğuna bağlı olarak hem Hepatit C, hem de diyabet hastalığının izlerini hâlâ taşıyor. Mumia için Harekete Geçelim İnisiyatifi’nin verdiği bilgiye göre Abu Jamal, kronik cilt hastalığıyla boğuşuyor.

Eşi Wadiya, son ziyaretinde Mumia'nın kendisine tüm vücudunda kaşıntı olduğunu, bu nedenle uyuyamadığını söylediğini açıkladı.

MUMIA ABU JAMAL'İN TÜM YAZILARI İÇİN TIKLAYIN

DOKTOR YÜZ YÜZE GÖRÜŞMÜYOR!

Abu Jamal’ın sırt, göğüs ve kollarında derinin sertleştiği, sürekli kaşıntı yaptığı ve uykusuzluğa neden olduğu belirtildi. Hastane doktorunun muayene etmek yerine telefonla şikayetleri dinlediği, hastalığın doktora görünmeyi gerektirmeyecek durumda olduğuna karar verip Mumia Abu Jamal’ı cilt doktoruna sevk etmediği bildirildi.

Hapishane doktorunun, kaşınan yerlerin ultraviyole ışın ve ilaç tedavisinin yeterli olduğunu açıkladığı öğrenildi. Doktorun bizzat gelmeyi reddetmesi ve kaşıntının daha da artıp derinin  yanık görüntüsünü alması üzerine Abu Jamal, ışın tedavisini kesti. Mumia, tarafsız bir doktor tarafından tedavi edilmek üzere kliniğe sevk edilmeyi talep ediyor. Abu Jamal, insani nedenlerle serbest bırakılmasının zorunlu olduğunu belirtiyor.

17 OCAK'TA DURUŞMASI VAR

Öte yandan Abu Jamal’in 1982’deki tutuklama kararının bozulup bozulmayacağı 17 Ocak’ta Philadelphia’da yapılacak duruşmada belli olacak.
Kara Panterler Partisi sözcülerinden, gazeteci Abu Jamal, Philadelphia eyaletinde 1982 yılında bir polisi öldürmekten suçlu bulundu. Irkçılığıyla tanınan Philadelphia eyalet polisinin, bir süredir bölgede devrimci faaliyet yürüten Abu Jamal’i saf dışı bırakmak istediği ve bu amaçla bir komplo kurduğuna ilişkin iddialar mahkeme heyeti ve jüri tarafından dikkate alınmadı. Uluslararası Af Örgütü de Abu Jamal’in durumuyla ilgili rapor hazırlamış, duruşmadaki eksikliklere ve hukuksuzluklara dikkat çekerek yeniden yargılama talep etmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Sakarya Nehri, OSB’den dökülen atıklarla kirlendi

SONRAKİ HABER

İHD: OHAL'de iş cinayetleri yüzde 10 arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...