11 Ocak 2018 07:05

Ahmet Türk: Eş genel başkanlık için sağlığım el vermiyor

Demirtaş'ın HDP kongresinde aday olmayacağını açıklamasının ardından eş genel başkanlık için adı geçen Ahmet Türk 'Sağlığım el vermiyor' dedi.

Paylaş

Ferit ASLAN

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 11 Şubat'ta yapılacak kongrede aday olmayacağını açıklamasından sonra eş başkanlık için adı gündeme gelen Ahmet Türk, sağlığının böyle bir görevi yapmaya el vermediğini söyledi. Türk, HDP eski Milletvekili Hasip Kaplan'ın açıklamalarına ilişkin ise, "Talihsizliktir. Faşizme karşı ortak mücadele edilmesi gereken bir dönemde, geçmişte Kürt kesiminden çok sol ve sosyalist kesim ile ilişkisi olduğunu söyleyen Kaplan'ın bu mesajları vermesi doğru değildir" dedi.

Selahattin Demirtaş, HDP'nin 11 Şubat'ta yapılacak kongresinde aday olmayacağını açıkladı. Bunun üzerine adı HDP Eş Genel Başkanlığı için 'Ağabey' formülünde geçen Mardin'in görevden alınan eski Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, DHA'ya konuştu. Türk, adının gündeme geldiğinden haberi olmadığını ve böyle bir görevi sağlık sorunları nedeniyle düşünmediğini belirterek şunları söyledi:

"Bu görevi genç ve dinamik arkadaşların yapması gerektiğini düşünüyorum. Benim sağlık sorunlarım var. Partimiz bölge konferansları yapacak. Bu konferanslardan sonra güçlü bir kongre için her zaman destek vermemiz lazımdır. Bu çalışmalara sağlığım el verdiği ölçüde katkı sunmaya hazırım. Eş başkanlık için sağlık koşullarım el vermiyor, böyle bir görev düşünmüyorum."

KAPLAN'IN AÇIKLAMASI İÇİN 'TALİHSİZLİK' DEDİ

Türk, HDP eski Milletvekili Hasip Kaplan'ın tartışmalara neden olan açıklamalarını ise talihsizlik olarak değerlendirdi. Türk, Kaplan'ın açıklamalarına dair şunları söyledi:

"Faşizm ile mücadele edilmesi gereken bir durumda birlikte hareket ettiğimiz kesimler için böyle bir açıklamanın yapılması talihsizlik olmuştur. Sol ve sosyalist kesim ve aydınlarla birlikte bu mücadeleyi veriyoruz. Hasip Bey geçmişte kendisi Kürt kesiminden çok sol ve sosyalist kesimlerle ilikisi olduğunu söylemiştir. Şimdi kalkıp böyle bir açıklama yapması talihsizlik olmuştur diye düşünüyorum." (Diyarbakır/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Barış bildirisinin ikinci yıl dönümü: Sözümüzün arkasındayız

SONRAKİ HABER

Güney Kore kripto parayı yasaklamaya hazırlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...